Kārlis Auzāns: Kopības izjūta man ir ļoti būtiska

"Ziemassvētkus parasti svinu kopā ar ģimeni. Šī kopības izjūta man ir ļoti būtiska," uzsver grupas Mello–M čellists Kārlis Auzāns. "Mana ģimene vienmēr ir svinējusi Ziemassvētkus. Tagad, kad ar māsu esam prom no vecāku mājām, tā ir lieliska iespēja satikties ar tuvajiem. Tikai kādus trīs gadus neesmu bijis kopā ar savējiem.

Ziemassvētkus svinam tradicionāli – rotājam egli, klājam galdu, skaitām pantiņus, dāvinām dāvanas. Tam visam ir īpaša pievilcība, jo nav ikdienas piegaršas.

Ziemassvētki ir ģimenisks pasākums, ar draugiem tad nesanāk būt kopā. Kad bijām mazliet jaunāki, izdomājām, ka tos varētu nosvinēt mazliet agrāk – 18. novembrī. Trīs gadus pēc kārtas mēs, kādi 30 cilvēki, šajā datumā rīkojām savus Ziemassvētkus un darījām visu, kas tajos pienākas, sākot ar egles pušķošanu un beidzot ar karstvīna dzeršanu.

Šogad pirmos Ziemassvētkus savā mūžā piedzīvos mana meitiņa Anna, kura piedzima 31. oktobrī. Arī viņai būs dāvana zem eglītes, kaut par to trūkumu viņa nevar sūdzēties, jo dāvanas birst jau kopš Annas piedzimšanas brīža. Ko es vēlos šajos Ziemassvētkos? Lai tie būtu mierīgi un klusi tuvinieku lokā."

Svarīgākais