Sportiski stilīgā Ance Krauze

© F64

"Ikdienā pārsvarā staigāju biksēs – man ir divi džinsi, ko visu laiku mainu, un vairākas "maiciņas", visas melnos un brūnos toņos.

Un viss. Un neko daudz man arī nevajag! Turklāt iepirkties man vispār ir ļoti liela problēma," smaida populārā dziedātāja un divu burvīgu meitiņu mamma Ance Krauze. Kad viņas draugs Valdis, dodoties kādā komandējumā prom no Latvijas, taujā, ko viņai atvest, Ance vienmēr atteic, ka viņai neko nevajag. "Nu neko! Cita varbūt teiktu, ka grib skaistu veļu vai jaunas kurpītes... es tāda neesmu!".

Uz skatuves Ance allaž ir sievišķīgi šarmanta, taču ikdienā viņa ir drīzāk sportiskā ģērbšanās stila piekritēja. Protams, ja kādā situācijā viņai vajag izskatīties eleganti, dziedātāja var uzvilkt arī garus šaurus svārkus un augstpapēžu kurpes un arī šādā tērpā nejusties slikti. Taču, ja līdz vietai, kur viņai jāizskatās eleganti, jāmēro garāks ceļa gabals, viņa drīzāk augstpapēžu kurpes paņems līdzi, nevis tāda ies pa ielu. "Es daudz labāk jūtos uz zemiem papēžiem un ļoti, ļoti ērtā apģērbā. Jo man ir divi bērni, un viņi taču nepārtraukti ir vai nu jānes, vai jāliek ratos, vai jāceļ ārā no ratiem. Piemēram, ja eju ar bērniem, šo oranžo jaku es nevelku – jo tad tā nosmērējas vienā mirklī. Pastaigām ar bērniem man ir cita – neilona, vieglāk tīrāma," Ance stāsta.

Rodas iespaids, ka šarmantā skatuves dīva ikdienā ir ļoti praktiska sieviete, kura gan saudzīgi izturas pret apģērbu, gan domā arī par savu veselību. "Piemēram, ziemā, staigājot džinsos, taču ļoti salst... ja apakšā nekā cita nav. Es nevaru zem džinsiem uzvilkt zeķbikses – man tā sintētika iet caur kauliem!" viņa atzīst un izstāsta, ka tad, kad sākusi nodarboties ar ziemas sporta veidiem, atklājusi tādu lietu kā termo veļa. "Un es tās termo bikses velku apakšā. Man tās ir koši zaļas, bet es nerādīšu – tā tomēr ir veļa," dziedātāja sirsnīgi smej un tad nosaka: "Iespējams, izklausās ļoti nesievišķīgi, ka es velku zem džinsiem termo bikses, bet man ir silti! Tā patiešām ir ļoti laba lieta!"

Ance atklāj, ka viņas garderobē visvairāk dominē dažādi krekliņi, "ko pievilkt pie tiem diviem džinsiem". Un, dzīvojot pa māju, viņa tos maina divas reizes dienā. "Jo bērns piespiežas, kāda siekaliņa notek..." viņa mīļi pasmaida.

Ikdienā dziedātāja arī vispār nekrāsojas. "Man tas neliekas svarīgi. Citi gan uzskata – ja tu esi māksliniece, tad tev jābūt pamanāmai arī uz ielas. Bet man to nevajag! Es krāsojos, kad eju uz skatuves!"

Taujāta par skatuves tērpiem, Ance pažēlojas, ka no Latvijas ir aizbraucis modes mākslinieks Dāvids, kurš viņai šuvis elegantas kleitas. "Man tās vienmēr derēja kā uzlietas! Viņš ļoti labi redz cilvēka siluetu, redz, kas katram piestāv. Atceros, kā viņš vienmēr teica: nepažēlo naudu, nopērc iekšpusei dabīgo zīdu – tā tu jutīsies daudz labāk! Un uz skatuves ir svarīgi labi justies – tas uzreiz iztaisno mugurkaulu. Tāpat kā tautastērps – kad es to uzvelku, es uzreiz iztaisnojos un sajūtos tāda liela un varena."

Visu rakstu lasiet 19. decembra izdevumā Māja.

Svarīgākais