Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Māja \ Sarunas

Patīk viss, kas tuvu dabai

© F64

«Tā kā man tagad ir divas puķes, kas prasa daudz uzmanības, ikdienā ar skaistumkopšanu nodarbojos ļoti elementārā līmenī – ātri nomazgājos, ātri uzlieku kādu krēmiņu, un viss. Jo, kad esmu iegājusi vannasistabā, drīz vien kāda jau laužas iekšā,» mīļi stāsta aktrise, režisore un divu meitu – Annas (4) un Lilijas (gads un deviņi mēneši) – mamma Kristīne Klētniece Sika.

«Ja varu atļauties sev veltīt laiku mierīgāk, tie jau ir īpaši svētki,» aktrise pasmaida un atklāj, ka arī uz skaistumkopšanas saloniem sevi palutināt iet salīdzinoši reti. «Kad laiks un līdzekļi atļauj, tas, protams, iepriecina gan miesu, gan garu, un tas arī sejā tad atstāj ļoti lielas pēdas. Bet tas jau ir ļoti ekskluzīvi.»

Ar pļavas smaržu

Kristīne atklāj, ka uz viņas skaistumkopšanas plauktiņa liela vieta ierādīta mūsu pašu dabiskās kosmētikas zīmolam Madara, kas aktrisi uzrunā ar savu vieglumu un vasaras pļavas smaržu. «Šo kosmētiku biju lietojusi jau agrāk, taču tai īpaši pievērsos, kad gaidīju abas savas meitiņas, jo bērna gaidīšanas laikā āda ļoti jutīgi reaģē uz visu, kas ir kaut mazliet ķīmisks vai sintētisks. Nu jau tas kļuvis par ieradumu, ka neko citu arī negribas,» stāsta aktrise. Viņa ir sajūsmā par Madaras dziļi attīrošajām putām sejas mazgāšanai, par kurām Kristīne smejoties saka, ka tās ir slinkiem cilvēkiem –, jo tās nomazgā visu «vienā rāvienā». Aktrisei patīk arī Madaras dziļi mitrinošais fluīds sejas ādas kopšanai, kas esot «ļoti jauks un patīkams». «Man vispār patīk viss, kas tuvāk dabai, tostarp arī kosmētika ar zāles, ziedu, ar siena smaržu. Tāpēc izvēlos Madaru,» aktrise paskaidro.

Vienmēr lielā steigā

Ar sejas maskām mājas apstākļos gan Kristīne neaizraujas, labākajā gadījumā, mizojot gurķus, ar kādu miziņu atsvaidzina seju. Un tas jau esot ļoti daudz. «Patiesībā visa tā skaistumkopšana man notiek ļoti lielā steigā, jo vienkārši nav tam laika,» atzīst aktrise, kura ikdienā vada divus amatierteātrus – Jumpravā un Ikšķilē, un kopā ar pianistu Māri Žagaru veido dažādas muzikālas programmas, ar kurām uzstājas visā Latvijā. Viņai ir arī sava monoizrāde – kopā ar režisoru Vladimiru Kulaginu no Ņižņijnovgorodas (Krievija) iestudētie Klusie mīlas vārdi krievu valodā (pēc krievu rakstnieka Aleksandra Kuprina stāsta Granātu aproce motīviem), ko 29. septembrī pulksten 19 aktrise spēlēs Kultūras pilī Ziemeļblāzma, bet 19. oktobrī pulksten 16 – Intas un Imanta Ozoliņu izstāžu zālē I.O. Jūrmalā, Vaivaros (Kāpu ielā 143/3).

Aktrise atklāj: kāpjot uz mazajām monoizrāžu skatuvēm, nav nepieciešams smagais grims, tāpēc viņa izlīdzas ar saviem dekoratīvās kosmētikas krājumiem. Kristīnei patīk Somijas zīmola Lumene produkti ar unikālām arktiskās dabas izejvielām – lūpu spīdumi, acu ēnas, pūderis. «Savā laikā ir lietots Max Factor, man patīk arī Art Deco. Pamēģinu visu ko. Nav tā, ka principiāli turos tikai pie viena zīmola. Katrā ziņā ar vieglu dekoratīvo kosmētiku ikdienā jūtos labāk. Es diemžēl neesmu no tām sievietēm, kas var atļauties nekrāsoties nemaz, – tad izskatos kā neizgulējusies, un tāda varu atļauties būt tikai mājās,» stāsta aktrise. Tāpēc, izejot ārpus mājas, viņa uzliek obligāto minimumu – vieglu pūderkrēmu, skropstu tušu, mazliet acu ēnas un lūpu spīdumu. «Tieši tik maz, lai izskatās, ka nekā nav, bet patiesībā mazliet tomēr ir.»

Bērnu prieks

Kopjot savus krāšņos matus, Kristīne jau ilgāku laiku izvēlas mūsu pašu Dzintara un Krievijas zīmola Чистая линия šampūnus. «Man bieži jautā, ko es lietoju, ka mati ir tik veselīgi. Neko es nelietoju! Izmazgāju ar visvienkāršākajiem šampūniem, un mati dabiski spīd. Jā, arī ar ļoti vienkāršiem līdzekļiem var panākt labu rezultātu,» viņa ir sapratusi.

«Mums ar vīru mīļa nodarbe ir reizi vai divas mēnesī apmeklēt SPA – gan pirtis, gan baseinus. Ūdens procedūras varbūt arī nav tieša skaistumkopšana, bet tās atstāj pozitīvu iespaidu gan uz ādu, gan rada emocionālu labsajūtu,» stāsta Kristīne. Pēc viņas domām, patiesībā skaistumu vislabāk vairo bērnu prieks, pilnvērtīgs miegs, labs garastāvoklis un patiesi sirsnīgi cilvēki apkārt. «Es domāju, ka tas ir galvenais.» .

***

DZINTARS. Kristīnei bieži jautā, kā viņa kopj savas krāšņās matu cirtas. «Mazgāju ar Dzintara šampūnu!»

SEJAS ādas kopšanai aktrise izmanto Madaras dziļi mitrinošo fluīdu. Kristīne smej, ka Madaras dziļi attīrošās putas sejas mazgāšanai radītas slinkiem cilvēkiem, jo tās visu nomazgā «vienā rāvienā»

ELIZABETH ARDEN Green Tea ir Kristīnes ikdienas aromāts

LUMENE. Kristīnei patīk Somijas zīmola Lumene dekoratīvā kosmētika – lūpu spīdumi, acu ēnas, pūderis

NO IZRAĒLAS mamma Kristīnei atvedusi skrubi sejai. «BioVisage ir Nāves jūras kosmētika, un tā patiesi dod ļoti labu efektu,» aktrise ir sajūsmā