Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Māja \ Sarunas

Teterovskim svarīgi būt mobilam

© F64

«Kas vispār ir stils? Vai stilīgi ir tas, ko valkā visi, vai – gluži otrādi – tas, kas ir tikai tev un nav citiem? To es nezinu,» atzīstas jauniešu kora Balsis mākslinieciskais vadītājs Ints Teterovskis.

«Katram ir sava izpratne par stilu,» domā populārais diriģents. Viņaprāt, vīrietim apģērbs sākas ar apaviem. «Apaviem ir jābūt labiem, jo apģērbs jau tikai piesedz, bet apavi ir vajadzīgi ērtībai. Un, ja tev ir labi apavi, kas gan arī salīdzinoši dārgi maksā, pie tiem vienmēr kaut ko var pievilkt,» uzskata Ints Teterovskis.

Ar atlaidēm

Izvēloties sev apģērbu, viņš vispirms skatās «dārgākajos plauktos», bet pērk tikai, ja ir atlaides. «Labi zīmoli izmanto labus materiālus, un man ir svarīgi, lai apģērbs ir kvalitatīvs. Piemēram, man patīk Diesel džinsi – gan dizainiski, gan labi der manam augumam. Tos es pērku tikai Latvijā, jo te ir vislētāk – ar atlaidēm Diesel bikses var nopirkt par 30–40 latiem, nekur citur pasaulē lētāk par simt eiro nav. Un tādas bikses ir ilgam laikam, tās nenovalkājas. Un, tā kā es kādu laiku jau vairs neaugu un arī diezgan saudzīgi izturos pret drēbēm un apaviem, ar katru jaunu pirkumu mana garderobe tikai papildinās. Patiesībā, kad tā paskatos savā garderobē – es taču visu mūžu to varētu valkāt!» secina Ints Teterovskis.

Savulaik viņš iepirkās tikai ārzemēs, jo tur bija lētāk un lielāka izvēle, bet pēdējā laikā viņš atklājis, ka, piemēram, labas kurpes var nopirkt arī Rīgā, kur ir daudz mazu veikaliņu un outletu, kur var atrast labas mantas par labām cenām.

Bet vispār manta diriģentam nav vērtība. «Tas ir ļoti labs palīgs, lai varētu komfortabli justies, bet tas nav galvenais. Ja nav – nav! Jo tā ir tikai manta, cilvēku radīta lieta,» stāsta Ints Teterovskis, norādot, ka cenai ir būtiska nozīme. «Viennozīmīgi! Nevienu mantu neesmu iegādājies tikai tāpēc, ka vajag, un viss, nepaskatoties uz cenu. Man nav mantu kārības.»

Kvalitāte nenovalkājas

Dārgākās kurpes, kas ir Inta Teterovska garderobē, iegādātas par 120 latiem. «Bet man tās ir uz entajiem gadiem, jo es tās principā valkāju tikai koncertos. Man vajag, lai es jūtos ērti, es nevaru divas stundas mocīties,» saka jauniešu kora mākslinieciskais vadītājs.

Arī skatuves uzvalku, ko viņam šuvusi modes māksliniece Odetta Birmane, Ints Teterovskis valkā jau daudzus gadus. Ne tikai tāpēc, ka tas ir ļoti kvalitatīvs un nenovalkājas, jo ir no augstvērtīgas vilnas auduma, bet viņam tas arī ārkārtīgi patīk. «Odetta noteikti nav laimīga, ka jau entos gadus staigāju šajā uzvalkā, bet – kāpēc to mainīt, ja man patīk?! Braucot uz festivāliem ārzemēs, es to mierīgi varu iemīcīt koferī, pēc tam tikai izkarinu, tas ieņem savu formu, un viss ir kārtībā! Turklāt parastā veikalā uzvalku diriģēšanai nemaz nevar nopirkt, jo tie nav tā pašūti, lai varētu cilāt rokas,» diriģents paskaidro.

Ritenis, mocītis, mašīna

Ints Teterovskis stāsta: viņam ir svarīgi būt mobilam. Tas ir viņa īstais stils. «Ja pēkšņi izdomāju, ka gribu aizbraukt uz Jūrmalu vai uz Alūskni, kur dzīvo mans tētis, tad man vajag tur aizbraukt! Un, tā kā sabiedrisko transportu kopš 25 gadu vecuma tikpat kā nelietoju, man ir ritenis, ar ko braukt pa pilsētu, mocītis un mašīna. Kalnu riteni man nozaga,» stāsta diriģents, piebilstot, ka pavisam nesen, iegājis kādā sporta preču veikalā, lai nopirktu šortus, noskatījis sev jaunu riteni. «Man patīk ar riteni braukt garus gabalus, bet ar pilsētas riteni tad ir baigi jāminas, un tas ir nogurdinoši. Tagad, izrādās, ir nomainījusies riteņu mode – no 26colllīgiem uz 29collīgiem, un visi foršie 26collīgie riteņi tagad ir uz pusi lētāki!» aizrautīgi stāsta Ints Teterovskis, atzīstot, ka veikalā noskatītais kalnu divritenis tagad neliek mieru.

«Svarīgas lietas es pērku labas, jo tās man ir uz daudziem gadiem. Arī riteni man nevajag katru gadu jaunu, man vajag uz ilgu laiku,» skaidro sportiskais diriģents, sakot, ka arī mašīnas viņš nemaina katru gadu. Tā, ar ko viņš pārvietojas pašlaik, – Ford Focus ST – ir tikai ceturtā. «Tagad ar cerībām gaidu decembri – varbūt mašīnām būs atlaides...» Ints Teterovskis pasmaida un saka, ka nepilnu trīs gadu laikā ar savu sportisko fordu nobraucis jau 160 tūkstošus kilometru. «Tas ir diezgan daudz. Es esmu rīdzinieks, man nav lauku, taču daudz braucu darba darīšanās. Man arī patīk braukt ātri, bet es esmu uzmanīgs – perifērā redze man strādā ļoti labi un es kontrolēju situāciju.».