Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Māja \ Interjers

Uzglabāšanas sistēmas – estētiskā un funkcionālā apvienojums

© publicitātes

Rūpīgi plānojot telpas interjeru, ar katru detaļu var panākt labu estētisku dizaina efektu. Elfa® speciālās uzglabāšanas sistēmas ir viens no spilgtiem piemēriem, kā var apvienot lielisku mūsdienīgu dizainu un funkcionalitāti.

Vasara ir īstais laiks, lai mājokļa interjerā ieviestu jauninājumus, atsakoties no tradicionālajām klasiskajām iezīmēm.

Zviedru koncernam Elfa®, kura vienīgais oficiālais piegādātājs/dīleris Baltijas valstīs ir SIA Elfbalt, raksturīgas vienkāršas formas un minimālisms dizainisko risinājumu izpildījumā. Tajā pašā laikā interjers izskatās skaists, oriģināls, nav uzbāzīgs un rada telpā vieglumu.

Sistēma jebkurai telpai

«Elfa® speciālās uzglabāšanas sistēmas ir modernas un vieglas. Tās var uzstādīt jebkuras telpas interjerā un pieskaņot pārējām mēbelēm un interjera detaļām, kas tajā atrodas,» stāsta SIA Elfbalt projektu un mārketinga vadītājs Jevgēņijs Lukins. Šo sistēmu priekšrocība – katru tās variantu var piemērot jebkurā vietā: viesistabā, ēdamzonā, virtuvē, guļamistabā vai kādā no palīgtelpām un apvienot visu interjeru vienā modernā stilā.

Elfa® speciālās uzglabāšanas sistēmas atšķirībā no tradicionālajām sastāv no Elfa® classic iebūvējamiem skapjiem, bīdāmām durvīm, iekaramiem plauktiem, izvelkamiem dažādu izmēru groziem, Elfa® decor elegantas sistēmas ar koku, Elfa® utility garāžu un vannas istabas sistēmas, Elfa® freestanding, kā arī pakaramajiem un āķīšiem. Sistēma ir rūpīgi pārdomāta, katram no tās elementiem ir iedalīta konkrēta vieta un funkcija, tāpēc ar tās palīdzību mājvietā vienmēr būs kārtība un tas atvieglos ikdienas dzīvi. Visi elementi padara jebkuru telpu vieglāku, funkcionālāku un vienlaikus darbojas kā estētiskas interjera detaļas. Sortimentā ir elegantā Elfa® Decor sistēma ar smalku un bagātu koka apdari no dabīga bērza masīva. Klienti var izvēlēties kādu no trim krāsām – naturālu bērzu, riekstu vai baltu. Bīdāmās durvis tiek piedāvātas no plaša materiālu klāsta dabiska koka, kas papildināts ar stiklu, plastikātu un spoguļiem (www.sibu.at). Par universālu šādu sistēmu var nosaukt tādēļ, ka katrs elements ir rūpīgi pārdomāts, izskatās mūsdienīgs un praktisks. Piemēram, grāmatu plaukti ir viegli, moderni, pielāgojami lietotāja vajadzībām un atšķiras no klasiskajiem. Tas nozīmē ērtu sistēmas ekspluatāciju un jaunu uzglabāšanas koncepciju, kas šo procesu padara arī vizuāli elegantu.

Akurāti, ērti un pārskatāmi

Uzglabāšanas sistēmas viens no risinājumiem ir tās atdalīšana telpā ar bīdāmām durvīm, aiz kurām var uzglabāt lielākas un mazākas lietas. Katrs, veidojot savas mājvietas interjeru, var izlemt, vai visas lietas ir slēpjamas aiz bīdāmām durvīm, vai ir priekšmeti, kurus var uzglabāt atvērtos šādas sistēmas plauktos. Arī tad nav jāuztraucas par dizainu – tie lakoniski iekļausies kopējā telpas interjerā. Vienlaikus lietu uzglabāšana būs akurāta, ērta, viss būs labi pārskatāms un arī telpas izmantojums būs optimāls. Kā zināms, klasiskajos drēbju skapjos ne vienmēr var atrast vajadzīgās lietas, tās laika gaitā tiek aizmirstas vai tiek uzskatītas par pazudušām. Elfa® speciālās uzglabāšanas sistēmas nepieļauj šādu situāciju – atliek tikai pastiept roku, lai paņemtu jebkuru lietu, kas ir acīm redzama. Elfa® skapji veidoti bez starpsienām, tajos nav lieku nodalījumu.

Ar ilgu kalpošanas laiku

Šādu konstrukciju sistēmas var piemērot arī tādās telpās, kurām ir neparasta forma vai tās nav plašas. Problēmas tas neradīs un telpas iekārtojumu varēs izveidot harmonisku un vizuāli glītu. Elfa® uzglabāšanas sistēmām var uzsvērt ne tikai estētiskos un praktiskos aspektus, bet jāpiemin arī ļoti ilgs kalpošanas laiks, jo tās izgatavotas no mūsdienīgiem un ekoloģiskiem materiāliem. Tie nodrošina komfortu un rada mājīgumu. Uzglabāšanas sistēmas arvien vairāk iemanto popularitāti mūsdienīgu pircēju vidū, kuri novērtē produktu kvalitāti, to modernās funkcijas un dizainiskās īpašības. Pluss, ka šādas uzglabāšanas sistēmas pircēji var pasūtīt arī pēc individuāla projekta.

***

VĒSTURE

• Zviedru koncernam Elfa® ir vairāk nekā 60 gadu ilga pieredze, lai palīdzētu klientiem uzglabāt visu nepieciešamo, piedāvājot speciālas uzglabāšanas sistēmas, kas nodrošina praktiskumu un telpā rada plašumu.

• Inženieru kompāniju Elfa 1945. gada 8. septembrī Zviedrijā reģistrēja Arne Lidmars.

• 1947. gadā jaunais dizainers Nils Strinnings un kompānija Elfa radīja jaunu lietu, kas kļuva par īstu bestselleru. Tas ir trauku žāvējamais, izgatavots no stieplēm, bez kura grūti iedomāties jebkuru virtuvi pasaulē. 1951. gadā veikalu īpašnieks Arne Lidmars, kurš kļuva par Strinninga investoru, pilnībā sāka pievērsties ražojumiem no stieplēm, kas bija vajadzīgi mājsaimniecībās.

• Elfa® savu produkciju šodien pārdod 30 dažādās pasaules valstīs.

NODERĪGI

Elfa® uzglabāšanas sistēmas raksturo:

• plaša funkcionalitāte un praktiskums;

• estētiski pievilcīgs izskats, kas telpai piešķir īpašu noskaņu;

• iespējams pievienot jaunus elementus;

• izmantot kvalitatīvus materiālus;

• dabiskums, nav uzkrītoša, veidota taisnās līnijās un bez liekām detaļām. Katra detaļa ir rūpīgi pārdomāta, izskatās moderna un pievilcīga. Visu var apvienot vienā stilā, piedāvājot jaunu interjera risinājumu.

***

SIA Elfbalt jaunais veikals atrodas Rīgā, Tallinas ielā 34. Mob.t. 22077751; 26150850; 27620929 www.elfbalt.lv, www.elfa.com e-pasts: projekti@elfbalt.lv