Guntis Veits deviņus stāvus virs zemes

© Jānis Saliņš F64

"Tā sagadījās, ka iepriekš vienmēr dzīvoju namu pirmajos stāvos, tāpēc beidzot gribēju atrauties no zemes," puspajokam, pusnopietni saka dziedātājs, grupas Credo solists Guntis Veits.

"Kad pēc daudziem īrētiem mitekļiem nolēmu tikt pats pie savējā, man bija divas prasības – lai tas atrastos nama augšstāvā un lai pa logiem varētu redzēt ūdeņus." Abas šīs mūziķa vēlmes ir piepildījušās simtprocentīgi, jo viņa piecdesmit piecus kvadrātmetrus lielais dzīvoklis Vecmīlgrāvī atrodas 467. sērijas blokmājas devītajā stāvā un pa logiem var redzēt jūru, Daugavu un Ķīšezeru. "Savu mājvietu meklēju ilgi un ne tikai Rīgā, bet arī ārpus tās. Apskatīju vairākus mājokļus Mežciemā, Purvciemā, Ogrē, bet vai nu mani kaut kas neapmierināja, vai dzīvokļa pārdevējs nevarēja izšķirties par labu man. Kad piedāvāja braukt apskatīties šo dzīvokli Vecmīlgrāvī, lāga pat negribēju to darīt, jo šķita, ka tas atrodas ellē ratā. Taču, kad atbraucu un pa logu ieraudzīju jūru, man vairs nebija nekādu šaubu."

Iegādājies dzīvokli, Guntis Veits esot veicis tā pārplānošanu un kapitālu pārbūvi, lai mājokli padarītu maksimāli plašāku un atbilstošu saviem priekšstatiem un vēlmēm. Trīs istabu vietā tagad viņam ir ērta dzīvojamā istaba ar vairākām zonām un virtuvi, guļamistaba, vannas istaba, dušas telpa un priekšnams. "Kad meistari bija beiguši lauzt sienas, dzīvoklī nekā cita vairs nebija kā tikai divi tualetes podi. Protams, tas notika ar arhitekta ziņu, jo pieķēros arī vienai nesošajai sienai. Tur, kur tā atradās, stiprinājumam ir uzlikta pamatīga metāla konstrukcija – gluži vai dzelzceļa sliede, kas apšūta ar ģipškartonu. Savukārt koka sijas izmantojām, lai varētu nomaskēt elektrības vadus. Starp citu, šādā virzienā stiprinātas sijas telpu optiski paplašina." Atpūtas zonas atdala 280 litru akvārijs, kurā astes zibina kāds desmits ciklīdiju un viena piraja. Lai dzīvoklī būtu maksimāli omulīgi, Guntis esot iebūvējis arī kamīnu. "Ja es dzīvotu pirmajā stāvā, to nevarētu atļauties, bet devītajā to ir iespējams izdarīt, jo nav problēmu ierīkot dūmvadu."

Gar logu rindu dzīvojamā istabā novietoti divi apjomīgi dīvāni (viens – pat trīs metrus garš!) un ērts atpūtas krēsls. Šīs mēbeles, tāpat kā galdiņš ar stikla virsmu, pasūtīts mēbeļu salonā "Zunda". "Man ir diezgan daudz draugu, kas bieži viesojas pie manis mājās, tāpēc izdomāju, ka salikšu rindiņā dīvānus, lai šādās reizēs nav jāsēž uz visādiem beņķīšiem un krēsliņiem," savu izvēli pamato mūziķis un izstāsta arī par paaugstinājumu, uz kura atrodas galdiņš. "Draugi mani apceļ, ka es esot tik ļoti pieradis būt uz skatuves, ka bez tās nevarot iztikt pat mājās.

Visu rakstu lasiet 21. novembra izdevumā Māja.

Svarīgākais