Visa pasaule vienā viesnīcā

© F64

Viesnīca Light house Jūrmala, kas izvietojusies pašā Baltijas jūras krastā, savu veidolu radusi līdzīgu kā īstam lielam kuģim, kas ceļo pa plašo pasauli, piestājot skaistās un interesantās dažādu valstu piestātnēs.

Ēka uzcelta kādreizējā laivu nomas punkta vietā un kā ekskluzīva viesnīca – salons darbojas vairāk nekā trīs gadus.

Tās būvniecība tika uzsākta 2002. gadā, bet šopavasar piedzīvoja jauninājumu – agrākās vasaras terases vietā tika ierīkots viesnīcas restorāns, pie kura galdiņiem sēžot un baudot maltīti var raudzīties jūras bezgalīgajā plašumā. Pirmais, kas pārsteidz apmeklētājus – oriģinālais ēkas interjera dizains, ko veidojis arhitekts Uno Majevskis, un it īpaši viesnīcas numuru iekārtojums, kuru idejas autore ir Svetlana Dzene, SMP bankas valdes priekšsēdētāja, kas ir viesnīcas īpašniece.

Viesnīcas Light house Jūrmala sabiedrisko attiecību speciāliste, korporatīvo pasākumu menedžere Marianna Tvorogova stāsta, ka viesnīcas īpašnieki – Dzeņu ģimene – daudz ceļo, tāpēc viņiem radusies ideja viesnīcā uzburt dažādu pasaules valstu noskaņu. Likumsakarīgi, ka par viesnīcas devīzi kļuvis sauklis – Visa pasaule vienā viesnīcā!, jo katrs no vienpadsmit numuriem dizainiski veidots kā maza pasaule no konkrētas valsts ar tai raksturīgām nacionālajām iezīmēm, krāsām un interjera priekšmetiem. Vienā viesnīcā, baudot mājīgumu un lielisku omulību, var ļauties burvīgam ceļojumam pa Āfriku, Taizemi, Franciju, Indonēziju, Itāliju, Spāniju, Krieviju un visiem Latvijas novadiem – Zemgali, Vidzemi, Kurzemi un Latgali.

Lai popularizētu Latvijas vārdu un tās nacionālās vērtības, četri numuri veidoti kā ekonumuri izteikti latviskā stilā, papildinot ar etnogrāfiskiem mākslas darbiem. Piemēram, Latgales numurā jaušama zaļā krāsa, lauku miers, ko papildina interjera priekšmeti no māla. Pie sienas – krāsains gobelēns, atklājot lauku vērtības un neskarto dabu. Visos četros numuros ar Latvijai raksturīgajām nacionālajām vērtībām uz sienām veidots dekoratīvs akmens apmetums un pie griestiem – brusas.

Smalks dizains un rūpīgi izvēlēti interjera priekšmeti, kas lielākoties atceļojuši no ārzemēm, raksturo viesnīcas numurus, kuriem dots katram savs nosaukums. Tālu zemju mīļotājiem noteikti patiks Francijas šarms un izsmalcinātās interjera detaļas vai Āfrikas numurs bordo un zeltainos toņos, kas atgādina aizmirstas paradīzes sajūtu. Savukārt Itālijas numurs bagātināts ar gaiši ziliem toņiem, romantikas un viegluma klātbūtni. Pa katra numura logu paveras brīnišķīgs skats uz jūru. Kāda gan var būt vēl labāka idille, ja ne laiski guļot gultā un baudot burvīgas jūras tuvumu jebkurā gadalaikā, kas ir viena no šīs viesnīcas lielākajām priekšrocībām.

RESTORĀNS. No kādreizējā mazā restorāna šopavasar tas kļuvis par daudz plašāku, jo pārcēlies uz agrāko vasaras terasi. Viesnīcas īpašnieki arī šeit īstenojuši savas idejas, kas smeltas Francijā. Lampas pie augstajiem griestiem veidotas modernā izpildījumā, ar izcilu papildinājumu – Swarovski kristāliņiem. Arī šajā telpā dominē jūras un ceļojumu tēma.

Sēžot pie galdiņiem restorānā un baudot maltīti, pa lielajiem logiem var raudzīties jūras bezgalīgajā plašumā, no kuras šķir vien daži soļi.

TAIZEME. Krāšņs un spilgts ir Taizemes numurs, kas arī veidots vienotā, taču no citiem numuriem pilnīgi atšķirīgā stilā. Galvenais interjera akcents ir dekoratīvais aizslietnis un lielās gultas grieztais gals. Uzmanību piesaista divi izteiksmīgi panno no koka ar taizemiešu sieviešu attēlu un oriģinālas dzelzs lampas.

GREZNI. Par greznību un lielisku komfortu Francijas numurā liecina katrs interjera priekšmets – elegantās mēbeles no Ludviķa valdīšanas laika, gaismekļi, zīda spilveni, spogulis apzeltītā rāmī. Šeit iekārtota arī bāra lete. Ja ir vēlēšanās, lai pavārs pagatavotu kādu iemīļotu ēdienu, viņu var uzaicināt uz numuru, un maltīte drīz vien būs gatava.

MĪLĒTĀJIEM. Itālijas numurs ļoti piemērots būs tiem, kuri ir iemīlējušies. Ar romantiku, vieglumu un gaiši zilas krāsas suģestējošu spēku. Dizainā kontrastē baltas vecinātas mēbeles ar gaiši zilas un brūnas krāsas gammu.

FRANCIJAS ŠARMS. Numurs ar Francijas šarmu un smaržu ir viens no ekskluzīvākajiem un plašākajiem viesnīcā. Spēcīgs vilinājums nakšņot šajos apartamentos rastos jebkuram, kam patīk šī zeme, kurā gribas atgriezties vēlreiz. Numura centrā – kamīns omulībai un siltumam. Pie sienām novietotas gleznas, kurās paveras skaisti Nicas, Parīzes un Monmartras skati.

AKCENTS. Francijas numurā īpašs akcents ir 17. gadsimta žurnālu galds, kuram ir lādes forma, un šaha galds ar mazām figūriņām, lai atpūtas brīžos nodotos šai prāta asināšanas spēlei.

VALDZINĀJUMS. Šī skaistā vannas istaba, uz kuras sienām noklātas flīzes ar bambusa zīmējumu, papildina Taizemes numuru. Uz neilgu laiku, šeit atrodoties, var iztēloties Taizemes kontrastaino, skaisto dabu un sajust tropiskās jūras valdzinājumu

PATĪKAMĀM SAJŪTĀM. Vannas istaba Francijas numurā aprīkota ar džakuzi un tvaika pirti – dušas kabīni neaizmirstamai patīkamai atpūtai divatā.

NACIONĀLI. Košs patvāris ar sievieti krievu tautas tērpā un matrjoškas – šādi nacionāli interjera priekšmeti aplūkojami Krievijas numurā.

AR CERIŅKRĀSU. Lakonisks stils ar melnu un baltu krāsu, ko papildina ceriņkrāsas un sudraba toņi – šādi veidots Krievijas numurs. Katrs šo valsti redz citādu, bet interjera veidotāji likuši lietā tieši šādu iztēli. Lai numura viesi tālāk ļauj darboties savai fantāzijai! Numura iekārtojuma neatņemama sastāvdaļa ir attēli pie sienām ar krievu baznīcām.

Svarīgākais