Osta ar kapteiņu mājiņām

© F64

Atpūtas komplekss Kapteiņu osta ar viesnīcu, kapteiņu un ziedu namiņiem un jahtklubu izvietojies Baltijas jūras krastā. Jūras klātbūtne, svaigs gaiss un plašā teritorija piešķir šai vietai savu pievienoto vērtību.

«Vēsturiski šeit atradies Kuivižu ciemats un osta, kas joprojām funkcionē. Pateicoties tai, arī radies kompleksa nosaukums. Teritorijā, kur atrodas komplekss, veidots uzbērums un paaugstināts virs jūras līmeņa, lai pavasarī tā neciestu no plūdiem,» stāsta atpūtas kompleksa Kapteiņu osta mārketinga projektu vadītājs Jānis Reigulis.

16 kapteiņu namiņiem, kur iekārtotas brīvdienu mājas un mitinās atpūtnieki, doti visdažādākie nosaukumi – Nemo, Granta, Morgana, Flinta un citu. «Stāsts par kapteiņu mājiņām ir šāds – atpūsties uz šejieni brauc ģimenes, kur katrai ir savs kapteinis – ģimenes galva, tāpēc arī radās ideja par kapteiņu mājiņām.» Līdzās kapteiņu namiņiem iekārtoti piecu ziedu namiņi, jo katram kapteinim ir vajadzīgs savs ziedu dārzs. Tajos izvēlēta atšķirīga krāsu palete. Kapteiņu namiņus naktsmītnēm lielākoties izvēlas jauni cilvēki. Ziedu namiņus atšķirībā no kapteiņu namiņiem papildina arī sauna. Top semināru – konferenču centrs, kas ietvers arī spa funkcijas, un nākotnē paredzēta luksusa klases kotedžu celtniecība pašā jūras krastā.

Atpūtas kompleksa dizains veidots atbilstoši jūras tematikai, jo tā nepārprotami diktējusi savus noteikumus. Tā autores ir dizaineres Irēna Tērauda un Agita Krūza, kuras likušas lietā lielisku radošo izdomu. Komplekss veidots eklektikas stilā – kur apvienotas vairāku laiku stilu idejas un lietas. Modernais un senatnīgais interjerā ir veiksmīgi sajaucies, radot kaut ko īpašu, gaumīgu un tajā pašā laikā vienkāršu. Daļa mēbeļu gatavotas pēc pasūtījuma, radot vecinātu efektu, bet daļa mēbeļu un interjera priekšmetu atrasti antikvariātos Anglijā. «Restorāna un jahtkluba telpas iekārtotas tumšos, mierīgos toņos, lai cilvēkiem radītu mieru un omulību, bet viesnīcu istabiņām un brīvdienu namiņiem izvēlētas spilgtas krāsas. Tas veidots, lai, atbraucot uz šejieni, citā vidē cilvēki spētu ātri atslēgties no ikdienas rūpēm un labi atpūstos.»

BĒRNU PRIEKAM. Kapteiņu mājiņās iekārtota īpaša zona bērnu rotaļām, kas viņiem ļoti patīk. Drīzumā arī pludmalē tiks iekārtots rotaļlaukums bērniem.

TURPINA LABIEKĀRTOT. Iebraucot atpūtas kompleksa teritorijā, nākotnē tiks uzstādīta deviņus metrus augsta bāka, kas noteikti piesaistīs garāmbraucēju uzmanību. «Kapteiņu osta ar bāku – tas šai vietai būs raksturīgi un interesanti,» secina J. Reigulis. Atpūtas kompleksa, kas tika atvērts pirms trīs gadiem, teritorijā labiekārtošanas darbi joprojām turpinās.

Svarīgākais