Rožu romantika divatā

© F64

Ja nedēļas nogalē vai brīvdienās rodas vēlēšanās baudīt divvientulību romantiskā gaisotnē, ko papildina gaumīgs interjers, kurā zied rozes, tad tas nav nekas neiespējams.

Par to ir parūpējusies apartamentu Rožu romantika īpašniece Gita Gredzena Cēsīs. Nelielu mūsdienīgi iekārtotu dzīvokli modernā daudzdzīvokļu ēkā viņa radījusi ar rožu ieskautiem dizaina elementiem.

«Kad iegādājos šo dzīvokli, nevēlējos to veidot tradicionāli kā viesnīcu, bet mazliet citādi,» stāsta Gita. Māja uzcelta 2008. gadā, un nejauši dzīvoklis iegūts savā īpašumā, jo varbūt kādreiz tas būs vajadzīgs bērniem, bet pirms tam to varētu piedāvāt īrei. «Man iepatikās mansards un jumta logi. Dzīvoklis šķita ļoti gaišs.» Kad iekārtota virtuve, Gita prātojusi, kā sienu guļamistabas zonā padarīt interesantāku. Veikalā sieviete ieraudzījusi tapetes ar rozēm, kuras uzreiz iepatikušās. «Tad arī tapa skaidrs, ka jārada rožu romantika. Lēnām sāku meklēt dizaina elementus, kas saistīti ar rozēm, lai radītu dzīvoklī romantiku. Negribēju, lai tas kalpotu dzīvošanai ikdienā. Vēlējos, lai cilvēki, kas uz šejieni atbrauc, ir divatā, atpūstos un baudītu jauku atmosfēru.» Gita pati veidojusi dizainu nelielajam dzīvoklim, kurā apvienota guļamistaba un viesistabas zona, kas saplūst ar virtuvi. Pamazām meklējusi aksesuārus ar rožu romantiku un rožu lampas. «Nebija viegli to visu sameklēt, taču pirkumus atradu dabiskā ceļā, nevis speciāli tos meklējot. Pirmais veikals, uz kurieni parasti dodos, lai atrastu kaut ko interesantu, ir Spice Home Rīgā. Apmeklēju arī netradicionālus veikalus, kur citi neiet. Taču varbūt jau rītdien izdomāšu kaut ko jaunu un vēl romantiskāku, piemēram, logu noformējumā. Man ik pa laikam patīk mainīt dizaina elementus, jo sagādā gandarījumu pašai veidot vidi apkārt,» neslēpj dzīvokļa īpašniece. Gita stāsta, ka dzīvoklī pa īstam izbaudījusi tikai omulību rožu vannā, jo tagad prioritāte ir viesu labsajūta un ērtības. «Ja es šeit padzīvotu dažas dienas, tad vislabāk varētu saprast, ko vajadzētu pārveidot un kā pietrūkst.» Viņa spriež, ka cilvēki ilgojas pēc romantikas nedēļas nogalē. «Tie ir pāri, arī jaunlaulātie, un precēti pāri, kas vēlas jaukas un jaunas izjūtas. Ir tādi, kas atgriežas šeit otro un trešo reizi.»

Gita spriež, ka sarkanā krāsa, kas dominē interjerā, lieliski izskatās vakarā. Grīdai izvēlēts lamināts, bet plašuma sajūtu telpā sniedz augstie griesti un brusas pie tiem. Viesi atpūtas zonā sevi var palutināt ar glāzi šampanieša, draudzīgām sarunām un jaukām izjūtām. Ne tikai interjera dizainā, bet vienmēr uz galda vāzē ir rozes.

AKCENTI. Brūnos mīkstos dīvānus un pufus Gita noskatījusi salonā Innovation. «Sākumā sapratu, ka interjeru veidošu vienkāršu, klasisku, uzsvaru liekot uz akcentiem. Ja ieraugu kaut ko jaunu, tad iepriekšējos aksesuārus nomainu, jo pāris gadu laikā pie tiem pierasts un pašai šķiet apnikuši, lai gan viesiem, kas te atbrauc, ir citādi.» Lampā iekārtās sarkanās sirsniņas saglabājušās no Valentīndienas. Gita stāsta, ka skats, kas paveras pa logu, ir brīnišķīgs. Pa to var lūkoties uz vecpilsētu un baznīcu. «Tas ir gandrīz tāpat, it kā būtu uz jūru. Vakaros pa logu var lūkoties zvaigznēs,» smaida Gita. «Nevēlējos pie loga likt biezos aizkarus, bet žalūzijas. Sapratu, ka logiem jābūt atvērtiem.» Nejauši Gita tikusi arī pie rožu gleznām. Pāriem patīk šeit sagaidīt jauno gadu, jo arī par svētku salūtu var jūsmot, vērojot to pa logu.

SASKAŅO. «Kad ienācām dzīvoklī, te bija viena liela telpa. Vajadzēja nodalīt guļamistabu. Šeit noteikti vajadzēs padomāt par jaunu ideju īstenojumu.» Gultu saimniece noskatījusi Čiekurā. «Cenšos, lai viss būtu saskaņots. Pirms trīs gadiem piedāvājumā bija citādi materiāli nekā tagad. Šodien, iespējams, te visu iekārtotu pavisam atšķirīgi.”»

Svarīgākais