Ziedošo ķiršu motīvs

Pēc remonta Justīne ar vecāku gādību tikusi pie jaunas gultas, kura aprīkota ar daudzām funkcijām. Justīne pati var regulēt apgaismojumu. Iepriekšējā gulta bija augsta. «Lai Justīni aprūpētu, tā bija ērta, bet, lai meita no tās varētu pārvietoties uz ratiņkrēslu, bija smagi. Cerams, ka turpmāk pēc treniņiem viņa to varēs pati izdarīt,» atzīst mamma © F64

Blūmu ģimenes, par kuru rakstīts iepriekšējā Mājas numurā, nelielajā divistabu dzīvoklī ir notikušas pārmaiņas – meitas Justīnes un dēla Jāņa kopīgās istabas interjers ieguvis jaunas dizaina formas un krāsas.

Par to parūpējies TV3 raidījums Bez tabu Māju sajūta un sponsori K-Rauta un Spice home. Īpaši par rezultātu priecājas 20 gadus vecā Justīne, kura jau piecus gadus piesaistīta pie gultas.

«Kad uzzinājām, ka mājvietā iespējamas pārvērtības, bijām pārsteigti un nodomājām, kāpēc lai mēs nepiekristu,» stāsta mamma Aiga Blūma. Četru cilvēku ģimenei istaba vienlaikus veic arī viesistabas funkcijas, lai gan tajā dzīvo māsa un brālis. Tajā parasti visbiežāk pulcējas visa ģimene, jo Justīnei nepieciešamas ģimenes rūpes un uzmanība. Agrāk jauniete dzīvojusi blakus istabā, kur tagad mitinās mamma un tētis. «Kopīgi ar Bez tabu Māju sajūtas komandu visi, arī vīrs un dēls, piedalījāmies remontdarbu procesā. Mazliet palīdzēju zīmējuma veidošanā uz sienas. Vienīgi Justīne neko nezināja, kas te būs un kā izskatīsies.»

Justīnei patīk japāņu ķirši, kurus ievērojusi kādā filmā, tāpēc ar dizaineri – dekoratori Ingu Rombergu kopīgi nolemts šādu dabas motīvu iekļaut dizainā. «No sākuma, kad uz sienām bija nokrāsoti mazi četrstūrīši pelēkā un koši zaļā krāsā, man ne sevišķi patika krāsu izvēle,» atzīst mamma Aiga. Vēlāk domas mainījušās un novērtēts, ka pelēcīgais tonis nomierina. Sieviete apstiprina, ka tagad ir apņēmība remontdarbus dzīvoklī turpināt. «Vēlamies izremontēt savu mazo istabiņu un koridoru, jo darbi ir iesākti. Virtuvē remontu paveicām pašu spēkiem. Justīnes un Jāņa istabu noteikti būtu šovasar remontējuši.» Jānis mācās par apdares darbu tehniķi, tāpēc viņa zināšanas šajos darbos noteikti būšot vajadzīgas. Ģimene plāno dzīvoklī nomainīt arī logus. Aiga teic, ka visiem tagad patīk vairāk uzturēties izremontētajā istabā. To izteikti parādījis arī ģimenes mīlulis kaķis Garfilds. «Agrāk viņš apmetās pie mums vai dažreiz viesojās pie kaimiņiem, bet tagad pārsvarā uzturas Justīnes gultā vai uz paklāja.»

Agrāk istabā gar vienu sienu bija novietota padomju laika sekcija ar grāmatām. «Istabā bija divas gultas, neliela kumode un bufete. Justīne gulēja gultā pretī durvīm.Uz grīdas bija izklāts preskartons.

Dizainere Inga izdomāja, ka istabai vajadzīga dēļu grīda. Vecā krāsa tika berzta nost, un nevarēja saprast, vai to izdosies paveikt, bet izdevās».

Vecāki spriež, ka būtu gribējuši ar nelielu dīvānu norobežot istabas daļu, kur mitinās Justīne, no otras, kur dzīvo Jānis, taču arī tagadējais istabas iekārtojums visiem patīkot. Lai īstenotu Justīnes ieceri par ķiršu koku, ģimene būtu meklējusi fototapeti. Saimnieki esot lūguši, lai vecās istabas durvis tiktu nomainītas pret bīdāmajām. «Iepriekšējās durvis traucēja, nebija ērti izbraukt ar ratiņiem».

Dizainere Inga vēlējās, lai Justīne pati istabā var regulēt apgaismojumu pēc sava noskaņojuma.Justīnei tas ir ļoti svarīgi, jo viņa daudz lasa grāmatas internetā un izšuj.

Dizainere, dekoratore Inga Romberga, veidojot interjeru Justīnes un Jāņa istabai, vēlējās tajā radīt pēc iespējas vairāk prieka un gaišuma. «Galvenokārt domāts par Justīni, uzklausot viņas vēlmes, tāpēc izvēlējos spilgti zaļo toni. Gleznojumu ar ķiršu zariem radīju ar nolūku, lai jaunietei rastos sajūta par to, kas notiek ārpus mājas. Gultu pārvietojām, lai viņa varētu skatīties arī laukā pa logu.» Istabai dizainere izvēlējās koka mēbeles un grīdu, jo koks labvēlīgi ietekmē mikroklimatu telpā. «No viesistabas elementiem ir tikai televizors. Apaļās formas lampa labi saskan ar krāsām un pulksteni,» atzīst dizainere.