Mazpilsētas idille Kārļa Anitena gaumē

© Kaspars Krafts F64

Radiostacijas Star FM rīta programmas Zoopasta scenārija autors un režisors Kārlis Anitens kopā ar sievu Alisi un meitām Sonoru un Sāru Esteri pirms pusotra gada no Rīgas pārcēlās uz dzīvi Bauskā.

Gan vienā, gan otrā vietā viņu dzīvoklis atradās jaunā dzīvojamo māju kompleksā.

"Lēmumu par jaunas mājvietas meklēšanu pieņēmām diezgan spontāni. Vienu dienu sēdējām pie galda un sapratām, ka negribam vairs dzīvot Rīgā. Tas notika pirms pāris gadiem, kad vēl valdīja nekustamā īpašuma bums, tāpēc mājokļu piedāvājums bija liels," atceras Alise un piemetina, ka jaunās mājvietas meklējumi esot notikuši Zemgales virzienā – Baložos, Iecavā, Ķekavā, pamazām virzoties tuvāk Bauskai. "Kārlim ofiss ir Pārdaugavā, arī darīšanas biežāk sanāk kārtot Daugavas kreisajā krastā, tāpēc nebūtu izdevīgi dzīvot Vangažos, Kalngalē vai citviet, jo tad uz darbu vajadzētu braukt cauri visai Rīgai un nīkt sastrēgumos."

Aniteniem esot iepaticies kāds jaunais projekts Iecavā, taču tur visi dzīvokļi jau bijuši izpārdoti. Pirmo reizi apskatot Bauskas mājokli, ēka vēl neesot bijusi pabeigta. "Ar dzīvokļiem ir tāpat kā ar cilvēkiem – iepatīkas, un viss, turklāt mazpilsētā tie ir krietni lētāki nekā Rīgā."

Iekšējos apdares darbus esot veikuši Bauskas meistari, bet dzīvokli iekārtojusi tā saimniece. "Šeit nav kāda noteikta interjera stila. Dzīvokli iekārtoju tā, lai es un mana ģimene tajā justos labi," stāsta Alise. "Ienākot tukšā telpā, mana iztēle sarosās – rodas bilde, kur kādam interjera priekšmetam ir jāatrodas, kādas krāsas jāizvēlas. Tā kā šo dzīvokli nopirkām bez iekšējās apdares un telpu plānojuma, iztēlei bija, kur ieskrieties."

Alisei esot jau diezgan vērā ņemama pieredze mājokļu iekārtošanā, arī liela interese un teorētiskā bagāža, kas iegūta, studējot Liepājas Pedagoģiskās akadēmijas Mākslas zinātņu un dizaina nodaļā. "Jau bērnībā es gribēju, lai manas mājas atšķirtos no pārējām. Vēlāk ne vien iekārtoju savējās, bet ar padomu un arī praktiski palīdzēju citiem – draugiem, paziņām, radiem," atklāj jaunā sieviete un piemetina, ka, veidojot Bauskas dzīvokļa interjeru, vajadzējis iekļauties noteiktā budžetā. "Kārlis šim mērķim atvēlēja konkrētu naudas summu, bet es uzņēmos atbildību par apdares materiālu un interjera priekšmetu iegādi, jo šo jomu pārzinu.

Visu rakstu lasiet 31. oktobra izdevumā Māja.

Svarīgākais