Bio­ka­mīns dzī­vok­lim, bi­ro­jam un te­ra­sei

© F64

Māju bieži nevar iedomāties bez kamīna, tāpēc mūsdienīgs risinājums ir biokamīna iegāde. Biokamīniem ir elegants dizains, un tie ir lielisks papildinājums interjerā ar īstu liesmu.

Priekšrocība – to var uzstādīt jebkurā vietā, ne tikai mājā, bet arī dzīvoklī, birojā, kafejnīcā vai novietot privātmājā uz terases. «Biokamīns ir unikāls, jo tam nav nepieciešams dūmvads un, sadegot kurināmajam, nerodas dūmi, nosēdumi un neizdalās kaitīgas gāzes,» stāsta pikpik.lv pārstāvis Mārtiņš Kalniņš.

Iegādājoties biokamīnu, atšķirībā no tradicionālajiem kamīniem problēmas nesagādās malkas iegāde. Biokamīniem izmantojamais kurināmais ir bioetanols, kas ir ekoloģiski tīrs, ražots no dabīgām izejvielām. «Dzīvā uguns, kas rodas, sadegot bioetanolam, kalpo ne tikai kā siltuma un enerģijas avots, bet rada arī omulību un romantisku noskaņojumu.» Biokamīnā, kura tvertnē var iepildīt litru degvielas, bioetanols deg no 3 līdz 5 stundām atkarībā no liesmas stipruma. Liesmu var regulēt un nodzēst ar speciālu tērauda rokturi. Bioetanolu ražo šķidrā veidā, tas nopērkams litra pudelēs. Biokamīnu ražošanā izmanto nerūsējošo tēraudu un citus augstvērtīgus un mūsdienīgus materiālus. Biokamīni nepieder pie tradicionālo kamīnu kategorijas, tāpēc tiem nav nepieciešami īpaši apstākļi uzstādīšanai telpās. Pikpik.lv pārstāvis Arturs Sproģis norāda, ka Latvijā biokamīni ir salīdzinoši jauna produkcija, kas pamazām iekaro popularitāti, pateicoties tās pievilcīgajam estētiskajam noformējumam. «Biokamīni Latvijā zināmi tikai pāris gadus. Mūsu uzņēmuma galvenais darbības virziens ir biokamīnu tirdzniecība un ražošana, bet citiem, kas nodarbojas ar standarta kamīnu ražošanu, biokamīnu realizācija ir papildu nozare.»

M. Kalniņš secina, ka cilvēkiem gaume ir atšķirīga, tāpēc piedāvā visdažādāko izmēru biokamīnus. Lielākā biokamīna platums pārsniedz vienu metru. Tie var būt iebūvējami, pārvietojami, tāpēc tos ērti izmantot pat viesībās uz galda, un piestiprināmi pie sienas; arī formas mēdz būt dažādas, sākot no glāzveida.

«Ja cilvēkam ir grūti izlemt, kādu biokamīnu izvēlēties, tad palīgā var aicināt dizaineru vai citu speciālistu,» norāda M. Kalniņš.

Piedāvājumā pikpik.lv ir apmēram 60 modeļu dažādās krāsās – sarkanā, melnā, baltā, sudraba. «Bieži vien klienti biokamīnu izvēlas iegādāties tādēļ, lai, beidzoties apkures sezonai, kad telpās ir vēss, kamīnā būtu iespējams aizdegt dzīvo uguni.» Pikpik.lv pārstāvji atzīst, ka drīzumā uzņēmums klientiem piedāvās jaunus biokamīnus, kas tiks ražoti tepat, Latvijā. Šobrīd mūsdienīgā un ekskluzīvā prece uz šejieni atceļo no Vācijas un Polijas. Biokamīnu cena – no 50 līdz 450 latiem. Biokamīnus var nopirkt internetveikalā pikpik.lv. Biokamīnus pircēji var iegādāties arī līzingā.