Skats no Kazeļņika augstumiem

© Kaspars Krafts f/64

Latvijas spēkavīrs un "Latvijas gāzes" darbinieks Agris Kazeļņiks kopā ar ģimeni – sievu Ilzi un meitu Aneti – dzīvo gaišā un plašā divu stāvu dzīvoklī Ogrē, no kura augstumiem paveras fantastisks skats uz Tūrkalnes mežu.

Gar viņu iepriekšējo mājokli, kas atradās šosejas malā blakus lielveikalam, no agra rīta līdz vēlam vakaram traucās mašīnas, bet jaunajā mājvietā viņi var baudīt klusumu un dabas krāšņumu.

LIECĪBAS. Otrajā stāvā dzīvojamā istabā uz vairākiem plauktiem novietotas balvas un diplomi, ko Agris Kazeļņiks saņēmis par veiksmīgiem startiem dažādās spēkavīru sacensībās. "Iepriekšējā dzīvoklī kausi stāvēja uz bufetes, tagad tie ir gan skaistāk izkārtoti, gan ērtāk aplūkojami," uzskata daudzo godalgu īpašnieks.

PLĀNOJUMS. "Pirms pāris gadiem, kad vēl bija nekustamā īpašuma tirgus bums, nolēmām iegādāties lielāku dzīvokli. To sieva atrada turpat Ogrē, manā dzimtajā pilsētā, renovētā daudzstāvu namā, kuram piebūvēts mansards ar dzīvokļiem divos līmeņos," atceras Agris Kazeļņiks. "Kaut jauno īpašumu varējām iegādāties par pieņemamu cenu un iepriekšējo izdevīgi pārdot, tomēr bez kredīta ņemšanas nevarējām iztikt." Dzīvokļa pirmajā stāvā atrodas viesistaba, virtuve, divas guļamistabas un dušas telpa, otrajā – plaša dzīvojamā istaba, guļamistaba un vannas istaba. "Mēs ar sievu iekārtojāmies pirmajā stāvā, meita – otrajā.".

VĀCU MEISTARI. 120 kvadrātmetru lielajam mājoklim esot bijusi tā saucamā pelēkā apdare – apmestas sienas, grīdai uzklāta izlīdzinošā kārta, ievilkta elektrība un uzstādīti radiatori. Iekšdarbus uzticējuši vācu viesstrādniekiem, kas bija atbraukuši uz Latviju peļņā. Par viņiem zinājusi Agra sieva, kas strādā Latvijas un Holandes kopuzņēmumā. "Vācieši mums ieteica dažus interesantus iekšējās apdares risinājumus, piemēram, sienas noklāt ar kokvilnas tapetēm, bet bija arī daži pārpratumi – mums atšķīrās viedokļi, kā jāklāj lamināts. Es teicu, ka tas temperatūras izmaiņu ietekmē saraujas vai izplešas, tāpēc jāatstāj izplešanās spraugas, savukārt vācieši apgalvoja, ka lamināts "nestaigājot"," atklāj spēkavīrs, kurš pats labi pieprotot remontdarbus, iepriekšējā dzīvoklī esot gan licis ģipškartonu, gan krāsojis sienas un darījis daudz ko citu.Kāpnes no metāla un koka taisījuši vietējie meistari, durvis iegādātas Depo. "Ar kāpnēm neesmu apmierināts, tās gribētu pilnībā no koka."

ATPŪTAI UN DARBAM. Plašā dzīvojamā istaba, kas atrodas otrajā stāvā, ir sadalīta vairākās zonās. Tālākajā telpas daļā, izmantojot apjomīgu darba galdu, krēslu un datoru, iekārtota vieta, kur mācīties Anetei. Atpūtas zonā novietots ērts un izskatīgs ādas dīvāns, kā arī grāmatu plaukti, kas darināti no priedes, un televizors. "Tagad mums nav jāstrīdas, kuru televīzijas kanālu skatīsimies, jo televizors ir gan pirmajā, gan otrajā stāvā," nosmej Agris Kazeļņiks. Romiešu žalūzijas no lina auduma darinātas kādā Ogres aizkaru salonā. Dzīvoklim patīkamu akcentu piešķir daudzie telpaugi. "Sieva tos prot ļoti labi aprūpēt, tāpēc viss zied un zaļo," apmierināti nosaka spēkavīrs.

Visu rakstu lasiet 22. septembra izdevumā Māja.

Svarīgākais