Minimālisms Purvciema dzīvoklī.

© Reinis Hofmanis F64

Viens no Latvijas klubu kultūras pārstāvjiem, dīdžejs un mūzikas producents, Illegal DJ Team Riga līderis un European Hit Radio šova Party Service veidotājs Mareks Dainis (elektroniskās deju mūzikas cienītājiem pazīstams ar skatuves vārdu [Ex] da Bass) kopā ar draudzeni Indru nepilnu gadu mitinās jauno māju projektā Purvciemā 57 kvadrātmetrus plašā dzīvoklī.

Tas ir gaišs un diviem jauniem cilvēkiem ērts mājoklis, kura iekārtojumā valda minimālisms.

Virtuves iekārtas "saimnieciskā puse" jeb atvilktnes, cepeškrāsns un trauku mazgājamā mašīna atrodas tajā pusē, ka vērsta pret logu un nav redzama, ienākot dzīvoklī, savukārt iekārtas fasāde veidota no viendabīga materiāla, tāpēc labi iekļaujas telpas interjerā.

Kamēr Mareks bijis ārzemēs, Indra nodarbojusies ar dīvāna meklēšanu. Tā kā vajadzējis rēķināties ar kaķenītes paradumiem, kura labprāt mēdzot ieritināties uz mīkstām mēbelēm, lai pagulētu, ar gaišu audumu apvilkts dīvāns nederējis. Spice Home Indra esot atradusi gan ādas dīvānu, gan galdiņu ar stikla virsmu.

Mareks un Indra ir cēsnieki. Pirms kāda laika abi pārcēlās uz Rīgu, lai valsts galvaspilsētā dzīvotu, strādātu un mācītos. Kā daudzi jaunieši, arī šis pāris gan iepriekšējos mitekļus, gan šo īrē. Tie esot bijuši vairāki, taču ar katru nākamo sadzīves apstākļi uzlabojoties (Mareks nosmej – notiek attīstība, kas līdzinās ģeometriskai progresijai), piemēram, iepriekšējais īrētais dzīvoklītis bijis tikai 29 kvadrātmetrus liels. Kad Mareks un Indra nobrieduši kvalitatīvām pārmaiņām, viņi esot aplūkojuši vairākus mājokļus, arī Rīgas centra pirmskara apbūvē, bet, ienākot dzīvoklī jauno māju projektā Purvciemā, viņi sapratuši, ka mājokļa meklējumiem pienācis gals.

Izšķirties par labu šim dzīvoklim esot rosinājuši plašie logi, kas telpas piepilda ar dienas gaismu, kā arī ļauj baudīt Purvciema panorāmu. Aiz ķiršsarkanajām durvīm ir paslēpts ledusskapis.

Dzīvokļa lielākajā telpā atpūtas zona apvienota ar virtuves zonu; vēl ir guļamistaba, vannas istaba un garderobe. Virtuves iekārta jau esot bijusi iebūvēta, arī sadzīves tehnika sarūpēta saskaņā ar dzīvokļa saimnieces vēlmēm. Grāmatu plaukts jauniešiem atceļojis līdzi no iepriekšējā mājokļa, bet lcd televizors esot viens no jaunākajiem viņu pirkumiem.

Indra nosmej, ka viņai esot grūti paiet garām mīkstai rotaļlietai, to nenopērkot. Pat ja tirdzniecības vietā būs palikusi tikai viena pūkaina mantiņa, kā tas esot bijis kādā lidostas veikaliņā Somijā, viņa to nopirkšot. Bet kolekcijas aizsākums esot zaļi svītrotais pērtiķītis, ko Indra pārvedusi no Amerikas, kur dzīvo un strādā viņas vecāki.

Izvēloties drēbju skapi, jaunieši raudzījušies, lai tas atbilstu dzīvoklī valdošajai tumši gaišajai tonalitātei. Polijā ražotā mēbele atbilst šīm prasībām, turklāt durvīs ir iestiprināti spoguļi. Mareks un Indra izmantojot katrs savu skapja pusi. Abi spriež, ka vēl varētu būt kāds nodalījums, jo pietrūkstot vietas gultas veļai.

Mareks spriež, ka vannas istaba jaunajā miteklī esot lielāka nekā virtuve iepriekš īrētajā dzīvoklī. Ar kakao krāsas flīzēm izklātajā telpā ir vieta gan dušai, gan ietilpīgam skapim, gan veļas mašīnai un izlietnei.

Svarīgākais