Lietas, kas iedvesmo

© Jānis Saliņš F64

Šobrīd, kad Lana Šmite auklē savu pusotru mēnesi veco dēliņu Valteru, viņa daudz vairāk laika nekā iepriekš pavada mājās. Rimtais dzīves ritms jaunajai sievietei ļauj uz lietām, kas apkārt, paraudzīties citām acīm, pamanīt to patieso nozīmi.

TUVI CILVĒKI. Dzīvojamā istabā, kur jaunā ģimene visbiežāk uzturas, uz plaukta novietotas divas fotogrāfijas skaistos koka rāmjos, kas atvesti no Āfrikas. "Tuvu cilvēku fotogrāfijām piemīt maģisks spēks, tāpēc man ir svarīgi iemūžinātie mirkļi kopā ar labāko draudzeni Ilzi un māsu Līgu."

KOMPANJONS. Tā Lana draudzīgi dēvē nelielo, retro stilā ieturēto radioaparātu, kas visu dienu esot ieslēgts. "Rītu sāku ar Ufo un Freda jociņiem, tad paklausos ziņas un mūziku. Roadstar kalpo labi – ir pat pārdzīvojis dzīvokļa remontu, kad bija apputējis balts."

SAJŪTĀM UN IEROSMEI. Lanai patīk gatavot ēst, un viņa ir atraktīvā pavārmākslas meistara Mārtiņa Sirmā fane. "Es cenšos nepalaist garām nevienu viņa raidījumu, tāpēc biju priecīga, kad draugi man uzdāvināja pavārgrāmatu "Sirmā Latvija". Gatavojusi pēc tās pagaidām neesmu, bet iedvesmojusies gan."

PRETKRĪZES KRĀJUMI. Tā jokojot abi jaunie cilvēki dēvē apjomīgā stikla pudelē samestās divu un viena santīma monētas. Naudu krājot jau trīs gadus. Kristaps esot noteicis – kamēr pudele nebūšot pilna, to netukšošot. Pirms gada esot bijuši sakrāti 30 latu.

Svarīgākais