Izveido pastkarti Ziemassvētku apsveikumam pats

Nekas nevar būt jaukāk un interesantāk kā saņemt Ziemassvētku sveicienu vai mazu dāvaniņu, kas gatavota pašu rokām ar īpašu izdomu un domājot par cilvēku, kuram tā tiks dāvināta.

Tās var būt gan pašdarinātas kartītes, gan mājas dekori ar Ziemassvētku motīvu. Varbūt tā ir foto kolāža, kurai izmantoti izgriezumi no krāsainiem žurnāliem,starp tiem var pielīmēt arī dažādus spīdumiņus, gliterīšus un pērlītes, ar kontūrkrāsu likt punktiņus, vilkt līnijas. Kartiņu un dekoru rotāšanai var izmantot arī auduma vai dzijas gabaliņus, floristikas materiālus un protams arī krāsainos zīmuļus, flomasterus, guaša un akvareļu krāsas. Gan kartītes, gan dekorus var rotāt, izgriežot un uzlīmējot uz tiem dekoratīvus salvetes fragmentus.

Atbalstot ideju par dāvināšanas un dāvanu saņemšanas prieku, ko īpaši vairo pašu izgatavotas dāvanas, Latvijas Pasts šodien, 27. novembrī atklāj pašdarināto Ziemassvētku apsveikumu pastkaršu kampaņu, kuras laikā bērni un pieaugušie tiek aicināti sūtīt pašu izgatavotas pastkartes gan Ziemassvētku vecītim, gan draugiem un tuviniekiem.

Lai atjaunotu Ziemassvētku apsveikumu sūtīšanas tradīcijas, Latvijas Pasts būs sagatavojis baltas pastkartes, uz kurām gan bērni, gan pieaugušie varēs paši uzzīmēt savus apsveikumus un, uzlīmējot kādu no jaunajām Ziemassvētku pastmarkām, nosūtīt tās Ziemassvētku vecītim un sev tuvajiem cilvēkiem. Baltās pastkartes bez maksas būs pieejamas gan pasta nodaļās, gan pie pastniekiem.

Latvijā ievieš unikālu tradīciju - apsveikumu saņem gan Ziemassvētku vecītis savā birojā Ziemupē, gan Santa Klauss Somijā un Salatēvs Krievijā. Šogad Latvijas Pasts sadarbībā ar Ziemassvētku vecīša biroju Ziemupē plāno īpaši apsveikt labākos pašu gatavoto zīmējumu un apsveikumu autorus.

Svarīgākais