Numerologs lasa skaitļu vēstījumu

Šī mūsu žurnāla numura iznākšanas datums – 11.11.11. daudzos uzjundījis interesi par skaitļiem un to nozīmi. Kādam šis datums vienkārši patīk – skaists, simetrisks un viegli iegaumējams; daudzi jauni un ne tik jauni pāri visā pasaulē nolēmuši tieši šajā dienā slēgt laulību.

Citi saka: dzīvosim – redzēsim, ko īsti šis datums mums nesīs. Taču vislabāk skaitļu valodu prot lasīt numerologi. Numeroloģiju mēdz saukt par skaitļu filozofiju, tā ir nozare, kas balstās uz atziņu par to, ka skaitļi nosaka gan Visuma un pasaules kārtību, gan ietekmē katra cilvēka raksturu, personīgo dzīvi un likteni.

«Skaitļiem katra cilvēka dzīvē ir individuāla nozīme, gluži tāpat kā, piemēram, sapņiem: līdzīgs sapnis vienam cilvēkam var nozīmēt kaut ko pavisam atšķirīgu nekā otram,» atzīst Jānis Caics, psihologs konsultants, Baltijas Psihologu asociācijas prezidents, kurš jau vairāk nekā 30 gadus nopietni interesējas par numeroloģiju un ne reizi vien ir pārliecinājies, ka tā darbojas. «Skolas gados piedalījos matemātikas, fizikas, ķīmijas un vēstures olimpiādēs, bet vēlāk sāku rēķināt un skatīties, kāda ir saistība starp skaitļiem un dzīves notikumiem. Lasīju numerologu grāmatas, iepazinos ar informāciju un sāku pārbaudīt, kā skaitļi ietekmē mani pašu, tuviniekus un citus cilvēkus. Atklājās interesantas likumsakarības. Mūsdienu zinātne, kuras pamatā ir materiālisms, bieži noliedz senās ezoteriskās mācības, arī numeroloģiju. Rietumu pasaulei numeroloģiju atklāja sengrieķu zinātnieks Pitagors, kurš savas zināšanas šajā jomā nodeva izredzētajiem mācekļiem mutiski, tāpēc par tām varam spriest no šo sekotāju pierakstiem.»

– Kāda īsumā ir šīs teorijas būtība?

Pitagora teorija apgalvo, ka visi skaitļi ir savstarpēji saistīti un ka tie ietekmē cilvēka dzīvi, var noteikt viņa likteni, nest laimi vai nelaimi. Arī katram burtam atbilst savs skaitlis. Pēc skaitļiem var noskaidrot cilvēka rakstura īpašības, atklātos un slēptos talantus, atmiņas un prāta potenciālu, iedzimto pienākuma un atbildības spēju; var spriest, vai divi cilvēki ir piemēroti laulībai vai sadarbībai biznesa jomā; izzināt, kuri būs veiksmīgākie datumi dažādu līgumu slēgšanai, uzņēmumu dibināšanai; cik veiksmīgs būs izvēlētais firmas nosaukums un daudz ko citu.

– Ko var uzzināt no cilvēka dzimšanas datuma?

– Ja saskaita kopā dzimšanas dienas, mēneša un gada datumus un reducē to līdz viencipara skaitlim, iegūst cilvēka dzīves ceļa jeb likteņa skaitli, kas norāda cilvēka dzīves galveno uzdevumu. (Piemēram, ja cilvēks dzimis 1972. gada 1. decembrī, skaita šādi: 01.12.1972. = 0+1+1+2+1+9+7+2 = 23 = 2+3 = 5). Atkarībā no tā, vai cilvēks dzīvo apzināti vai neapzināti, šis skaitlis var izpausties pozitīvi vai negatīvi. Piemēram, 0 – kā veselums, 1 – norāda uz vadītāja talantu, 2 – uz darba spējām, 3 – uz interesēm un zinātkāri, 4 – uz veselību, 5 – uz intuīciju, 6 – uz radošajām spējām, 7 – uz iegūto zināšanu daudzumu, 8 – uz attieksmi pret vecākiem, 9 – uz prātu.

Informāciju var iegūt arī no cilvēka vārda, uzvārda, tēva vārda, valsts, pilsētas, ielas nosaukuma, mājas un dzīvokļa numura, pasta indeksa, personas koda... Atzīstam mēs to vai ne, taču mums visapkārt ir skaitļi, bez tiem nevaram iztikt – mēs skaitām naudu, rakstām atskaites, izvēlamies telefonu vai mašīnu numurus.

Daudziem ir izveidojusies sava pieredze, piemēram, mītot dzīvoklī ar kādu noteiktu numuru, viņi ir bijuši laimīgi, pēc tam dzīvokli mainījuši un cits numurs izrādījies ne pārāk laimīgs, līdz ar to cilvēks atkal labprāt grib atrast jaunu mājokli ar veiksmīgo numuru. Vai, piemēram, cilvēks lielveikalā vienmēr iet norēķināties pie noteikta numura kases, jo zina, ka tad pirkums būs izdevies, viņu neapkrāps... Tādus piemērus var minēt vēl un vēl. Daudziem ir izveidojies priekšstats par savu laimīgo datumu vai laimīgo skaitli.

– Tas nozīmē, ka visu laiku jāpievērš uzmanība skaitļiem un jāvēro likumsakarības?

– Tam, kurš prot iegūt šo informāciju un ar to strādāt, paveras daudz iespēju, kā to izmantot praksē. Jo vairāk mēs uzzinām par šīm likumsakarībām un iemācāmies izmantot skaitļu loģiku savā dzīvē, jo lielākas ir mūsu iespējas uzlabot dzīves kvalitāti. Te nepietiek izstudēt teoriju, vajadzīga arī pieredze un dzīves gudrība, lai to varētu likt lietā.

– Diez vai būs daudz cilvēku, kuri regulāri diendienā rūpīgi seko skaitļiem un tos analizē. Vai vajadzības gadījumā ir iespējams konsultēties pie numerologa, lai pieņemtu kādu svarīgu lēmumu?

– Lēmumus cilvēki, protams, pieņem paši, bet es varu izskaidrot: lūk, tu varētu slēgt līgumu vienā datumā, tad vēl arī otrajā un trešajā, pastāstīt, kas katrā no šīm dienām konkrētajam cilvēkam būs veiksmīgs un kuros datumos labāk atturēties no līguma slēgšanas. Skaitļi var arī brīdināt, ka tādā vai tādā datumā jābūt piesardzīgam, piemēram, labāk neveikt lielus pirkumus, jo var notikt krāpšana. Tas nenozīmē, ka krāpšana noteikti būs, bet vienkārši norāda uz iespējamo risku. Ar numeroloģijas palīdzību var ne tikai izzināt cilvēka rakstura īpašības, bet arī neatrisinātās problēmas, var uzlabot ģimenes mikroklimatu un pozitīvā virzienā risināt daudzas citas lietas.

– Kā numeroloģiju savienojat ar psiholoģiju?

– Tieši nodarbojoties ar numeroloģiju, es sapratu, ka man vajadzīgas arī psihologa zināšanas. Kā zināms, neviens tests psiholoģijā cilvēkam nevar ar simtprocentīgu garantiju pateikt, ka viņam piemīt kādas noteiktas rakstura īpašības un spējas. Nepieciešama saruna ar šo cilvēku, jāizmanto arī citas izpētes metodes. Viss ir vērsts uz to, lai cilvēks varētu balstīties uz visu pozitīvo, ko sniedz psiholoģija un numeroloģija kopā.

Interesantās likumsakarības:

•Šis ir gads, kad oktobrī bija piecas svētdienas, piecas pirmdienas un piecas sestdienas.

Tā notiek reizi 823 gados

•Šajā gadā ir četri neparasti datumi:

1.1.11.; 1.11.11.; 11.1.11.; 11.11.11.

•20. gadsimtā dzimušie, saskaitot kopā sava dzimšanas gada divus pēdējos ciparus un gadus, cik šogad palika (vai paliks), iegūst vienu un to pašu rezultātu – 111.

Piemēram, Valdis dzimis 1950. gadā, viņam palika 61 gads (50+61=111). Krista dzimusi 1999. gadā, viņai paliks 12 gadu (99+12=111).

Svarīgākais