Termobloks. Ekonomisks risinājums apkures sistēmai

Lai samazinātu apkures izdevumus un apkures sistēmu veidotu videi draudzīgāku, būvniecībā tiek izmantoti aizvien jaunāki un modernāki risinājumi.

Schiedel, kas Eiropā ir līderis dūmvadu ražošanā, piedāvā moduļblokus, kas sniedz papildu iespējas vismodernāko tehnoloģiju apkures sistēmām.

«Šogad tirgū parādījies jauns moduļbloks – Thermosplit dūmvadu sistēmai Rondo Plus. Tā mērķis ir maksimāli samazināt siltuma zudumus dzīvojamās ēkās un apkurināt tās ekonomiskāk,» stāsta SIA Schiedel Dūmvadu sistēmas tirdzniecības pārstāvis Māris Mārtinsons.

Viņš skaidro, ka termobloks paredzēts kā papildu produkts, lai uzlabotu dūmvadu sistēmas Rondo Plus darbību un padarītu to vēl energoefektīvāku, nekā tā bija līdz šim. «Termobloks caur bloku masu nelaiž siltumu ārā un aukstumu iekšā ēkā. Satiekoties siltumam ar aukstumu, veidojas kondensāts. Termoblokam kā starpslānis ir ieklāta īpaša izolācijas kārta, kas novērš kondensāta veidošanos un nodrošina arī ēkas drošību.» Līdz ar to siltuma zudumi dzīvojamās ēkās kļūst minimāli. Termobloku uzstāda dūmvada daļā, kas iziet caur jumtu, vai starpstāvu pārsegumā, ja ir aukstie bēniņi vai aukstais pagrabs. Vizuāli tas neatšķiras no citiem vienkāršiem blokiem, bet tā montāža ir kā parastajiem blokiem. M. Mārtinsons atzīst, ka šobrīd tirgū termobloks Thermosplit ir vienīgais risinājums, kas ļauj novērst siltuma zudumus izejā caur jumta konstrukcijām vai starpstāvu pārsegumu. «Keramiskai caurulei, kas atrodas termobloka iekšpusē, ir 30 gadu garantija pret koroziju, jo agresīvā vide veidojas dūmvada iekšpusē, kur plūst dūmi.»

M. Mārtinsons neslēpj, ka termobloka cena salīdzinājumā ar parastajiem blokiem nav zema – tas maksā apmēram 10 reižu vairāk. Termobloku modeļi pēc uzbūves atšķiras ar dažādu izmēru, kas ir atkarīgs no vajadzīgās dūmejas diametra, un termobloks var būt kombinēts kopā ar ventilācijas kanālu. «Lai arī cena varbūt šķiet pārāk augsta, taču ilgtermiņā tas atmaksājas, ņemot vērā energoefektivitātes rādītājus. Katru gadu vai otro gadu dūmvadu neviens nemaina. Ja māja tiek siltināta, tad ir lietderīgi tajā ievietot arī termobloku. Ja ēka nav siltināta, tad termobloka efektivitāte būs krietni mazāka, jo siltums plūdīs no ēkas laukā caur citām konstrukcijām.» Pasīvās (enerģiju taupošās) mājās, kurām ir ļoti augsta energoefektivitāte, uzstādot apkures iekārtu ar skursteni, obligāti jābūt uzstādītam termoblokam, jo citādi pārāk daudz siltuma izplūdīs caur skursteni.

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar SIA Schiedel Dūmvadu sistēmas

*

NODERĪGI

Termobloka priekšrocības:

• Padara apkuri efektīvāku, samazinot siltuma zudumus telpās;

• Risina aukstā gaisa tilta problēmas nesiltinātos mūsdienīgos jumtos un neapkurināmos pagrabos;

• Efektīvi izmantojams dūmvada daļā: ja iziet caur jumta konstrukciju; iziet caur starpstāvu pārsegumu (īpaši aukstajos bēniņos).

Svarīgākais