Pienācis Truša gads

Pēc vētrainajām Tīģera gada izpausmēm, sociālajām un dabas katastrofām gribas kādu mierīgāku dzīves nogriezni. Ķīniešu horoskops sola, ka Truša gads, kurš iestājies nupat, 3.februārī, nesīs sengaidīto atelpu.

Izsmalcināta gaume ņems virsroku pār rupju spēku, ziedu laikus piedzīvos diplomātija, visās jomās būs viegli panākt saprātīgu kompromisu, tikai jāuzmanās, lai mēs nekļūtu pārāk piekāpīgi un iecietīgi. Cilvēkiem, kuri pārāk mīl ērtības, Truša gadā jāsargās palaisties slinkumā un jāsaglabā pienākuma apziņa. Likumi un noteikumi zaudēs stingrību, daudziem gribēsies baudīt dzīvi un izklaidēties, būs tendence atlikt nepatīkamus darbus uz vēlāku laiku. Tiek solīts, ka nauda nāks bez pārmērīgām pūlēm, dzīves ritms kļūs nesteidzīgāks, dažam pat miegains. Lielas nepatikšanas netiek prognozētas.

Ķīniešu tradīcijās Trusis (Zaķis) simbolizē ilgu mūžu. Tieši šīs zīmes pārstāvjiem ir vislielākās izredzes būt laimīgiem un apmierinātiem. Truši prot dzīvot mierīgi un priecīgi, laipnība un savaldīgums viņos apvienojas ar artistiskumu. Labi zinātnieki, juristi, politiķi. Tiesa, viņiem mēdz būt mainīgs garastāvoklis, un tādos brīžos Truši kļūst vienaldzīgi pret apkārtējiem. Ja vispārējā rosībā Trusis pēkšņi ierīkojas uz dīvāna un citiem par sašutumu paziņo, ka nav ko steigties, parasti izrādās, ka viņam taisnība. Truši bieži ir veiksmīgi darījumos, apķērīgi, viņiem labi padodas lietišķas sarunas. Kaut gan šķiet, ka Trušus neskar citu cilvēku izteiktā kritika, patiesībā Truši to ļoti ņem galvā, tikai neizrāda, viņiem nepatīk atklātas naidīguma izpausmes, viņi reti lieto rupjus vārdus, pat runājot ar saviem ienaidniekiem. Atšķirībā, piemēram, no Pūķa, Tīģera vai Gaiļa Trusim ir svešs cīņas prieks, viņš nav dzimis karotājs, toties ir meistars aizkulišu spēlēs. Vajadzības gadījumā Trusis kļūst velnišķīgi viltīgs.

Šajā gadā dzimušie ļoti ciena ērtības, bieži ir pašapmierināti un labprāt izdabā sev, bet nevar ciest, ja citi sagādā neērtības. Apkārtējie nekad nezina, kas viņiem prātā, reizēm šķiet, ka Truši ir neizlēmīgi, bet tā nav– viņi lieliski prot novērtēt cilvēkus un situācijas. Varat būt droši: kārtīgs Trusis izlasīs dokumentu līdz pēdējai rindiņai, pirms to parakstīs, bet citus spēs piedabūt zaudēt modrību un nelasot parakstīt Trusim izdevīgus dokumentus.

Lai gan Trusis ir pieklājīgs un prot taktiski izlikties neredzam citu kļūdas, nešaubieties, ka viņš tās pamana, tāpat kā citu panākumus. Bet, ja notikusi kāda nelaime un jums vajadzīga palīdzība, neko vairāk par uzklausīšanu un padomu došanu no viņa visdrīzāk nesagaidīsiet, aktīvi palīdzēt Trusis nemetīsies, ja nu vienīgi samaksās advokātam. Ja pretendēsiet uz kaut ko vairāk, Trusis vienkārši noplauks. Viņš arī nemetīsies, aizmirstot visu uz pasaules, aizstāvēt kādus augstākus ideālus. Trusim ir lieliski attīstīts pašsaglabāšanās instinkts.

***

Pieci Trušu tipi

Metāla Trusis. (1951., 2011.) Fiziski un garīgi spēcīgāks par citiem Trušiem, mazāk pieļauj kompromisus. Labs cilvēku pazinējs, lai gan reizēm pārvērtē savas spējas un ir pārliecināts, ka visu zina labāk. Kvēls, romantisks mīlētājs. Godkāri slēpj aiz vēsa intelektuāļa maskas. Labs darbinieks, ja viņam ir iedvesma.

Ūdens Trusis. (1963.) Trusis ar noslieci uz meditāciju, slikti panes nesaskaņas. Skaidri saredz citu cilvēku jūtas un domas, prot citiem iedvest savas idejas tā, ka viņi tās uzskata par savējām, tāpēc viņam ir daudz domubiedru, bet arī pats viegli nonāk citu ietekmē. Reizēm tur apkārtējos nepamatotās aizdomās, ļoti subjektīvs.

Koka Trusis. (1915., 1975.)

Augstsirdīgs un saprotošs Trusis, reizēm pat pārāk mīkstsirdīgs, un citi viņu mēģina izmantot. Labs darbinieks, kāpj pa karjeras kāpnēm mierīgi un diplomātiski, patīk strādāt grupā, just kolēģu atbalstu, taču konfliktu gadījumā izvairās paust noteiktu viedokli. Bez pūlēm pielāgojas apstākļiem.

Uguns Trusis. (1927., 1987.)

Temperamentīgāks par citiem Trušiem, jautrs, komunikabls un piemīlīgs. Prot labi izskaidrot savas idejas, un cilvēki tās parasti uzņem atzinīgi. Ja tiek pie varas, nezaudē saprātu, mēra izjūtu. Viegli apvainojas, sadusmojas un pārdzīvo vilšanos. Nepieciešams citu cilvēku atbalsts un atzinība.

Zemes Trusis. (1939., 1999.) Nopietns, neatlaidīgs Trusis, kurš apdomā savu rīcību un tik viegli neļaujas emocijām. Patstāvīgāks par citiem Trušiem, taču pasīvs, problēmu gadījumā mēdz noslēgties sevī un nesāk darboties, pirms nav atguvis iekšējo saskaņu. Augstu vērtē materiālo labklājību, iegūtos resursus izmanto saprātīgi.

***

Slavenības, kas dzimušas Truša gadā.

1975 Keita Vinsleta

1963 Breds Pits

1963 Džonijs Deps

1975 Taigers Vudss

1963 Kventins Tarantīno

1915 Frenks Sinatra

1879 Alberts Einšteins

1879 Josifs Staļins

1819 Karaliene Viktorija

Svarīgākais