Kvalitatīva santehnika ilgstošai ekspluatācijai

© publicitātes foto

Santehnikas piedāvājums mūsdienās ir ļoti plašs, tāpēc tās izvēle ir rūpīgi jāapsver, lai iegādātais pirkums būtu kvalitatīvs un pircējam nesagādātu vilšanos.

"Zviedru firmas Ifö izstrādājumiem ir augsti kvalitātes standarti. Tie garantē, ka, vienreiz nopērkot kādu no izstrādājumiem, tas kalpos ilgu laiku un neatgādinās par sevi lūstot," stāsta Ifö Latvija vadītāja Pārsla Sauka.

Ir vērts atcerēties, ka vairākumā gadījumu vannas istabu nemēdz remontēt ik pēc pāris gadiem, tāpēc izvēli nevajadzētu sasteigt. Vidējais ekspluatācijas ilgums līdz nākamajam remontam ir apmēram 8–10 gadi. Santehnikas cenu liela mērā nosaka tās kvalitāte, tāpēc der atcerēties teicienu par skopo, kurš maksā divreiz. P. Sauka atgādina, ka nevajadzētu iekrist ar lēto santehniku, kas, iespējams, izskatīsies diezgan pievilcīga no ārpuses, bet problēmas radīsies vai nu uzstādīšanas, vai tās lietošanas laikā.

Viss vannas istabai

Firmas Ifö preču klāstā ir plašs piedāvājums vannas istabai – keramikas izstrādājumi (WC podi, izlietnes, bidē, pisuāri, aksesuāri), vannas, dušas, vannas istabas mēbeles, nerūsējošā tērauda izstrādājumi, santehnika invalīdiem un arī virtuves izlietnes. "Ifö ir laba vidējā līmeņa santehnika par pieņemamu cenu. Tā ir kvalitāte, kas atmaksājas. Ifö svarīgs ir arī dizains, tomēr galvenais, kam firma pievērš uzmanību, ir funkcionalitāte un komforts, produktu lietojot. Svarīgi, lai tas būtu viegli uzstādāms, kopjams un kalpotu ilgi," uzsver P. Sauka. Kad Ifö produkts ir iegādāts un uzstādīts, par to var aizmirst, jo santehnika par sevi neatgādinās, lūstot vai citādi niķojoties.

Standartcena jaunai produkcijai

Latvijas tirgū ļoti pozitīvas atsauksmes guvuši Ifö jaunie produkti – sērijas WC Sign podi un izlietnes, kuriem raksturīgas daudzas inovatīvas lietas. Patīkami, ka tie tiek piedāvāti par standartcenu. Piemēram, Ifö Sign WC podam ir viengabala dubultā tvertne ar standarta piedāvājumā. Tas nozīmē, ka neveidojas kondensāts, uzpilde ir klusāka, to ir viegli kopt, arī dizains ir ļoti pievilcīgs. Jaunums ir t.s. fresh WC funkcija – caur skalošanas pogu tvertnē tiek ievietots higiēnas līdzeklis, kurš nodrošina, ka katrā skalošanas reizē izdalās noteikts daudzums smaržojoša līdzekļa. Latvijā atzinību ir guvis soft close WC poda vāks, kurš lēnām aizveras.

Par ikdienišķu kļuvis divrežīmu skalošanas režīms, sākotnēji tā standarts bija 3 un 6 l, tagad – 4 un 2 l. WC podi ir aprīkoti ar horizontālo un vertikālo izvadu, bet stiprināšanas veids var tikt izvēlēts uz grīdas vai pie sienas. Pie sienas stiprināmie WC podi kļūst arvien populārāki, jo tie ne tikai ietaupa vietu, bet ir arī ir vieglāk kopjami, atvieglo visas vannas istabas uzkopšanu.

Kvalitātes garantija

Ifö WC podu kvalitāti garantē Nordic Quality zīme, kas nodrošina arī nepieciešamo rezerves daļu pieejamību tad, kad ir beidzies likumā noteiktais garantijas laiks. Rezerves daļas var iegādāties 10 gadus pēc produkcijas izņemšanas no ražošanas.

Daudz uzmanības ražotāji pievērš dažādiem tehniskajiem risinājumiem, lai keramisko materiālu padarītu blīvāku, gludāku un izturīgāku gan pret nolietojumu, gan pret nogulšņu veidošanos, līdz ar to arī atvieglojot santehnikas kopšanu.

"Radot izlietnes, dizaineri var ļauties fantāzijas lidojumam, izmantojot gan dažādus materiālus, gan formas un krāsas. Pieredze liecina, ka cilvēki labprātāk izvēlas santehniku tradicionālā baltā krāsā, jo tad to vienmēr var viegli pieskaņot sienu un grīdas apdarei, tā arī tik ātri neapnīk. Turklāt baltā krāsa vēl arvien mums asociējas ar tīrību." Izlietņu klāsts ir ļoti plašs arī pēc izmēriem – pircēji var atrast piemērotu risinājumu gan nelielām, gan lielām vannas istabām. Pagaidām ne visus Ifö produktus var atrast Latvijas veikalos. "Tāpēc, ja vēlaties kādu no produktiem, kas ir piedāvājumā Ifö mājaslapā ifo.lv, to var iegādāties pie Ifö produkcijas izplatītājiem. Tikai būs nedaudz jāpagaida, kamēr produkts atceļos uz Latviju."

***

Iesaka Ifö Latvija vadītāja Pārsla Sauka

Pērkot WC podu par neticamu zemu cenu, jāapzinās, ka uz kaut kā rēķina ir taupīts, – ir lietas, ko uzreiz var pamanīt (virsmas negludumi, neekonomiski skalošanas režīmi, novecojis dizains), bet ir tādas, par kurām varēs uzzināt tikai ekspluatācijas laikā. Piemēram, neapstrādāta WC poda iekšpuse. Šāds pods būs grūtāk kopjams, tas saplaisās vai tecēs.

Pērkot ekskluzīvu un dārgu santehniku, parasti pircējs maksā ne tikai par kvalitāti, bet arī par ražotāja vārdu un dizainu, jo tā izstrādē bieži vien piedalās pasaulslaveni dizaineri.

Vēlams iegādāties santehniku, ko gatavojis viens ražotājs. Tāpēc, ka emaljai var būt atšķirīgi toņi – pat baltajam iespējamas dažādas nokrāsas. Ja preci izvēlas pēc kataloga, vēl jo vairāk iespējams, ka attēlā redzamā krāsa neatbilst reālajai. Tas nozīmē, ka vislabāk un drošāk izvēlēties vienas sērijas komplektu.

***

PAR IFö

Lielāko daļu Ifö izstrādājumu ražo divas rūpnīcas Zviedrijā – Bromolas pilsētiņā izgatavo keramiku, bet Morumā – nerūsējošā tērauda izstrādājumus (izlietnes un vannas). Ir arī sadarbības partneri citviet pasaulē, piemēram, Dānijā un Anglijā. Dušas paliktņus ražo tepat Latvijā, līdz ar to šajos produktos ir arī maza daļiņa no Latvijas.

Ifö ražotne savu nosaukumu aizguvusi no vietas, kur savulaik sākusies uzņēmējdarbība. Zviedrijā atrodas Ifö ezers ar salu, uz kuru brauca pirmie Ifö darboņi pēc māliem un smiltīm ražošanai. 1887. gadā tika uzsākta industriāla ražošana, un firma ieguva ezera vārdu.

Ifö ražo santehniku no 1936. gada.

Mūsdienās Ifö Sanitär ir viens no lielākajiem santehnikas ražotājiem ziemeļvalstīs, kas stabilu vietu ieguvis arī Latvijā.

Svarīgākais