Oāze vēju pilsētas sirdī

"Promenade Hotel" ir romantiska un izsmalcināta pieczvaigžņu dizaina viesnīca Liepājā. Tā atrodas pilsētas klusajā centrā, Tirdzniecības kanāla malā. Senatnīgi elegants interjers, smalks restorāns, mūsdienīgs konferenču centrs, mākslas galerija un jahtu piestātne – tik daudz iemeslu, lai tur uzkavētos.

Iztēlojieties – ir 19. gadsimta sākums... Divi bagāti vācu tirgotāji un partneri – Lorencs Joahims Hike un Antons Vite – pilsētas Tirdzniecības kanāla malā sagaida un pavada precēm piekrautus kuģus, kas atbraukuši no tālām zemēm. Atvestās preces tiek krautas turpat blakus esošajā lielajā, no tumšsarkaniem ķieģeļiem celtajā ostas spīķera noliktavā, kas pieder abiem kungiem. Šeit milzu grēdās gulst audekla maisi ar sāli, labību un citām mantām, kas nes lielu bagātību abiem tirgotājiem... 2007. gadā senie spīķeri atdzimst jaunā veidolā, lai turpat vecajā vietā kanāla malā atkal sagaidītu atbraucējus no tuvām un tālām zemēm. Šodien Hikes un Vites celtais ostas spīķeris pārtapis modernā dizaina viesnīcā ar restorānu, mākslas galeriju un jahtu piestātni. Taču Promenade Hotel nav vienkārši viesnīca. Ar to joprojām saistīts senais stāsts par tāliem ceļojumiem, par atgriešanos mājās, kuru jums turpina stāstīt veco spīķeru tumšsarkanie ķieģeļi (vietām izraibināti ar sāls kristāliņiem – tas no spīķera laikiem!), senlaicīgās koka sijas un grīdas dēļi, jahtas, kuģi un kuģīši kanālmalā, kuri, tāpat kā senajos laikos, aizvien piestāj turpat – tieši viesnīcas priekšā!

Konferencēm, semināriem un pasākumiem

Promenade Hotel atrodas arī plašākais konferenču centrs Liepājā. Viesnīcā iekārtotas piecas zāles, kur organizē lielākus vai mazākus seminārus, grandiozas svinības, banketus un citus saviesīgus pasākumus. Lielākajā no zālēm Hika spīķerī iespējams uzņemt līdz pat 160 cilvēku lielu auditoriju. Šeit notikuši vairāki koncerti, modes skates un teātra izrādes. Tieši šogad Promenade Hotel ir viena no galvenajām festivāla Liepājas vasara simfonisko koncertu cikla norises vietām.

Viesnīca ieguls atmiņā arī tiem, kuri kaut reizi ir atradušies tās vestibilā, kas vienlaikus ir arī Mākslas galerija. Bez periodiski mainīgajām Latvijas mākslinieku ekspozīcijām pastāvīgajā viesnīcas kolekcijā, kas izvietota visā ēkā, apskatāmi arī darbi no Žana Batista Kamilla Koro, Joela Kasa un citiem ievērojamiem gleznotājiem. Informācijai par jaunākajām izstādēm var sekot līdzi viesnīcas mājaslapā.

Gardēžu mājas Liepājā

Izmeklētām brokastīm, lietišķām darījumu pusdienām vai romantiskām vakariņām restorāna Piano šefpavārs Juris Ķipsts piedāvā plašu ēdienu klāstu visdažādākajām gardēžu gaumēm.

Īpašu atzinību izpelnījusies šovasar radītā Cara virtuves ēdienkarte, kurā apvienotas labākās cariskā Krievijas laika kulinārās tradīcijas ar mūsdienu tendencēm.

Šīs vasaras restorāna jaunums ir ne tikai Cara virtuves ēdienkarte, bet arī Konjaka istabas atklāšana. Konjaka istabas šarms slēpjas tās atrašanās vietā. Palūdziet, un viesmīlis pa senatnīga skapja durvīm (tas atrodas Rožu zālē) jūs ievedīs šajā noslēpumainajā, omulīgajā telpā, kurā var baudīt lielisku maltīti vai pie laba konjaka glāzes pavadīt laiku netraucētās sarunās. Turklāt cigāru cienītājus iepriecinās jaunais Kubas cigāru un cigarellu piedāvājums no Cohiba, Montecristo, Romeo y Julieta un citi...

Reklāmraksts tapis sadarbībā b ar viesnīcu Promenade Hotel)

***

Cariskās Krievijas virtuves noslēpumi

Uzkodas

Ar marinētām meža sēnēm pildītas kūpināta laša ruletītes, pasniegtas ar biezpiena un skābētu gurķu mērci (cena – Ls 4,50)

Kārtainās mīklas pīrāgs ar laša un vēžu astīšu krēmu un ceptām paipalu olām (Ls 4,30)

Kraukšķīgās kartupeļu pankūkas ar laša ikriem un garšaugu skābā krējuma mērci (Ls 5,50)

Zupas

Skābētu kāpostu zupa ar liellopa gaļu un baravikām (Ls 2,20)

Sātīgā piecu gaļu soļanka ar skābo krējumu un zaļumiem (Ls 2,10)

Otrie ēdieni

Zandarta fileja, marinēta dzērvenēs, cepta kārtainā mīklā ar kartupeļu un ķiploku biezeni (Ls 7,50)

Maizes kvasā un melnajās plūmēs marinēta un grilēta liellopa karbonāde, pasniegta ar pikantu prosas putraimu plāceni un marinētiem kāpostiem (Ls 5,20)

Meža ogu mērcē sautēta pīles krūtiņa ar kartupeļu un sēņu ragū (Ls 8,90)

Jēra gaļas pelmeņi ar skābā krējuma un zaļumu mērci, dzidrinātu sviestu un marinētu sīpolu (Ls 5,50)

Deserti

Vareņiki ar biezpiena un aprikožu krēmu, pasniegti ar ķiršu ievārījumu (Ls 2,60)

Krāsnī cepti bumbieri medus glazūrā ar kazenēm (Ls 2,80)

Piedāvā Promenade Hotel restorāna Piano šefpavārs Juris Ķipsts

Svarīgākais