Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Māja \ Dzīvo zaļi

10 īpašības, kas raksturo Huppa bērnu un pusaudžu apģērbu

© Scanpix

Tāda svelme, kāda Latviju pārņēma pagājušajā nedēļā, šovasar vairs nebūs, − tā apgalvo meteorologi. Un tas nozīmē, ka neizbēgami tuvojas rudens, kas allaž līdzi nes biežu laika apstākļu maiņu.

Lai rudens nepārsteigtu nesagatavotus, tālredzīgākie vecāki jau domā par rudens/ziemas sezonas apģērbu iegādi bērniem un pusaudžiem. Māja skaidro, kāpēc izvēlēties mūsu kaimiņvalstī Igaunijā ražotos Huppa apģērbus.

Ūdensnecaurlaidīgs. Apģērbu virsmateriāls ir īpaši izstrādāts, piemērojot to mūsu mainīgajiem laika apstākļiem: no kreisās puses tas pārklāts ar poliuretāna membrānas kārtu (tā laminēta uz apģērba ārējā materiāla) – tā ir plēvīte ar mikroporām, kas no ārpuses nelaiž cauri vēju un lietu, tādējādi saglabā siltumu, bet ķermeņa radītais mitrums no iekšpuses ārā tiek. Jo lielāks uz apģērba norādītais skaitlis, jo tās ir drošākas pret samirkšanu (poliuretāna membrānas ūdensnecaurlaidību norāda ar skaitļiem, piemēram, 5000 vai 10 000). Tas ir tehnoloģiski dārgs process, tāpēc Huppa apģērbs ir dārgāks nekā vidēji tirgū, taču tas garantē kvalitāti.

Vispopulārākie Huppa apģērbi ir bikses, vējjakas un kombinezoni bērniem un pusaudžiem augumā līdz 170 centimetriem. Huppa piedāvā arī cepures, cimdus un šalles, flīsa termoveļu, bet pavisam maziņiem – apģērbu no kokvilnas trikotāžas. Vējjakas, bikses un kombinezoni ir viegli, jo pildījumam tiek izmantots dubultais presētais sintepons, tie nav biezi un paliek sausi pat lietus un slapja sniega laikā. Ar tiem droši var uzturēties ārā pat mitrā un vējainā laikā, jo, piemēram, biksēm visas vīles ir aizlīmētas, lai caur adatas dūrienu atstātajiem caurumiņiem neiekļūtu ūdens.

Zem vējjakām nav nepieciešams vilkt vilnas džemperi vai jaku – jo vilna silda bērna ķermeni un var izraisīt svīšanu. Labāk izvēlēties flīsa termoveļu, kas der arī sportam un aktīvām rotaļām.

Jaunā rudens/ziemas kolekcija lepojas ar jaku pieci vienā. Tas nozīmē, ka jaku var valkāt piecos dažādos veidos: tai ir izņemama termoflīsa odere (to ērti izņem, atvelkot rāvējslēdzēju, un tikpat ērti to var ielikt atpakaļ), ko var gan valkāt atsevišķi, gan izmantot vēsākām rudens dienām (līdz pat brīdim, kad termometra stabiņš noslīd zem +5˚ C atzīmes); tāpat jakai ir noņemamas piedurknes, kas vienā mirklī ļauj to pārvērst par vesti.

Uz visiem bērnu un pusaudžu apģērbiem ir atstarojošas uzlīmes un aplikācijas; biksēs ir iešūtas atstarojoša materiāla lentes, līdz ar to gada tumšajā laikā bērns Huppa apģērbā uz ielas ir labi redzams.

Bikšu galos ir divu veidu gumijas: no silikona ražotā gumija velkama pāri zābakiem vai nomaināma ar mīksto gumiju, kas ļauj bikses valkāt arī zābakos.

Mazuļu biksēm ir paaugstināta jostas vieta ar ērtu rāvējslēdzēju un bikšturiem, kas ir noņemami un regulējami.

Apģērbu iekšpusē ir uzšuve, kur ierakstīt bērna vārdu, adresi un telefona numuru.

Huppa izstrādātie modeļi ir ļoti ērti valkāšanai: rāvējslēdzēju gali ir īpaši paslēpjami; piedurkņu gali, kapuces, apkakles un kabatu iekšpuses šūtas no mīksta flīsa materiāla; kapuces ir atsevišķi piepogājamas ar spiedpogām.

Pareizi iegādājoties Huppa apģērbu, bērns/pusaudzis to var valkāt divas sezonas: nopērkot vienu izmēru lielāku apģērbu, to var atlocīt, un tad tas derēs arī nākamajā sezonā. Protams, pavisam mazam bērnam, kurš tikko iemācījies staigāt, kombinezonu nevar pirkt divus izmērus par lielu – viņš nespēs tajā paiet.

Materiāls tapis sadarbībā ar Karinu Račko, Huppa LV vadītāju

***

NODERĪGI

• Apģērbu (tostarp cimdus) ar ūdensnecaurlaidīgajām membrānām drīkst mazgāt veļas mašīnā (un lietot centrifūgu), taču nav ieteicams lietot veļas mīkstinātāju, jo tas var nosprostot membrānas poras.

• Mazgājot nekādā gadījumā nedrīkst izmantot veļas balinātāju!

• Izmazgāto apģērbu žāvē tikai istabas temperatūrā, nedrīkst izmantot karstos žāvētājus (piemēram, cimdus nedrīkst žāvēt uz karstiem radiatoriem,

jo ūdensnecaurlaidīgā membrāna

var sakust).

• Apģērbs pēc mazgāšanas nav jāgludina.

• Apģērbu ar ūdensnecaurlaidīgajām membrānām nevajadzētu tīrīt ķīmiski, jo arī tad membrāna var sakust.

• Pareizi koptām membrānām nav noteikts valkāšanas termiņš – tās kalpo, kamēr vien apģērbs tiek valkāts.

Nenokavē!

Visu augustu Huppa veikalā (Zemitāna ielā 6, Rīgā) katru dienu atsevišķā nodaļā pieejami apģērbi (noliktavas atlikumi) no iepriekšējām kolekcijām ar 20–50% atlaidi.