20.jun 2020
Visspilgtāk alus un siers latviešiem saistās ar Jāņiem, taču abus šos produktus var labi integrēt maltītēs visas vasaras garumā – ko labi iesākam svētkos, to paņemam līdzi arī turpmākajiem vasaras mēnešiem, izbaudot sauli, siltumu un iespēju ēdienu baudīt svaigā gaisā. Kā izrādās, alus ir ne tikai atsvaidzinošs dzēriens, bet arī lieliska piedeva ēdieniem, piešķirot interesantas garšas nianses gaļai un citiem ēdieniem. Tieši tādēļ ēdienu stiliste un pavāre Linda Vilmansone - Virbule piedāvā četras oriģinālas receptes, kurās izmantots arī alus: alus mīklā panēts siers, alus čili, alū sautēti vistas šķiņķi un neizpaliek arī saldais ēdiens – alus braunijs ar alus karameli.