Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Māja

Kur bez maksas nodot nolietotas auto riepas?

© Pixabay

Enerģētikas uzņēmums "AJ Power Recycling" trešo gadu pēc kārtas vides akcijā "Dod riepām otru dzīvi" aicina iedzīvotājus saudzēt dabu un nodot riepas bez maksas, informēja "AJ Power" uzņēmumu grupas komunikācijas konsultante Gita Deniškāne.

Viņa informēja, ka "Dod riepām otru dzīvi" aicina iedzīvotājus bez maksas nodot nolietotās vieglo automašīnu riepas astoņās Latvijas pilsētās - Jelgavā, Bauskā, Ogrē, Baldonē, Jūrmalā, Tukumā, Rīgā un Olainē.

Pēc Deniškānes sacītā, šo akciju laikā ik gadu tiek savākti vairāki simti tonnu nolietotu auto riepu. Šogad akcijai pievienojušies arī kravas pārvadāšanas uzņēmums "Scania" un "Schwenk Latvija", un tās laikā iedzīvotājiem ir iespēja bez maksas nodot četras nolietotās vieglo auto riepas astoņās Latvijas pilsētās.

Riepu nodošana būs iespējama 20.jūnijā no plkst. 9 līdz 13 Ogrē, "Ķilupe", Akmeņu ielā 43b, un no plkst. 15.00 līdz 19.00, Baldonē, "Ķilupe", Rīgas ielā 27. Savukārt 27.jūnijā riepas varēs nodot no plkst. 9 līdz 13 Jūrmalā, "Piejūra", Ventspils šosejā 61, un no plkst. 15 līdz 19 Tukumā, "Piejūra", Dienvidu ielā 1.

Vēlāk - 4.jūlijā - no plkst. 9 līdz 13 riepas bez maksas varēs nodot Rīgā, "R Recycling", Atlasa ielā 4, kā arī no plkst. 15 līdz 19 Olainē, Zemgales ielā 36.

Latvijā joprojām ir spēkā Covid-19 dēļ noteiktie ierobežojumi, tādēļ, rūpējoties par iedzīvotāju drošību, laukumos tiks organizēta bezkontakta riepu nodošana un pieejami dezinfekcijas līdzekļi. Uz vietas laukumā tiks kontrolēta cilvēku plūsma, lai mazinātu drūzmēšanos, bet iedzīvotāji lūgti ievērot vismaz divu metru distanci vienam no otra.

Akcijā tiks pieņemtas četras riepas jeb viens riepu komplekts no transportlīdzekļa. Nodoto riepu pārvadāšana tiks nodrošināta ar "Scania" auto un "Schmitz Cargobull" piekabi.

"AJ Power Recycling" vadītāja Solveiga Grīsle norādīja, ka godīga un caurspīdīga riepu aprites sistēma ir ne tikai ražotāju, bet arī visas sabiedrības interesēs. "Šī vides akcija ir atgādinājums, ka rūpes par dabu sākas no mums katra un ka tās patiesībā ir diezgan vienkāršas. Priecāsimies, ja, pateicoties šai akcijai, atbildīgo auto īpašnieku skaits augs un līdz ar to mūsu vide apkārt būs tīrāka un drošāka," viņa sacīja.

Vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" norisinās trešo gadu, un to organizē "AJ Power Recycling" sadarbībā ar partneriem - "Scania Latvia", "Schwenk Latvija", "Bridgestone" un "Goodyear".