Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Māja

NOBAUDI! Trīs receptes alus cienītājiem īpašam vasaras piknikam

© Publicitātes foto

Visu pasākumu un, protams, arī pikniku neatņemama sastāvdaļa ir garda maltīte. Piknika ēdienkartes plānošanu Mežpils alus someljē Andris Rasiņš aicina padarīt aizraujošāku, sākot to ar alus izvēli un pievēršot uzmanību dzērienu un ēdienu saderībai. Iedvesmai trīs Andra Rasiņa izvēlētajiem alus veidiem pavārs Renārs Purmalis piedāvā īpaši pieskaņotas, mūsdienīgas maltītes piknikam pie dabas.

BIEŠU MAIZES PĪRĀGI AR KŪPINĀTU GAĻU UN LINSĒKLĀM

Sastāvdaļas:

20 g miltu 125 g svaigi spiestas biešu sulas 5 g sausā rauga 15 g eļļas 3 g sāls 5 g cukura 20 g linsēklu 200 g kūpinātas cūkas krūtiņas

1 ola pīrāgu pārsmērēšanai, milti rullēšanai

Pagatavošana

  1. Sajauc siltu biešu sulu ar sauso raugu un cukuru, lai raugs var kārtīgi izšķīst un aktivizēties. Pēc tam liek klāt miltus, eļļu un sāli. Ja liekas, ka mīkla ir par mīkstu, tad, rullējot mīklu, vēl klāt tiks pievienoti milti.
  2. Ļauj, lai mīkla uzbriest, tad izrullē mīklu plānu un ar bļodu, lielu krūzi vai glāzi spiež aplīšus.
  3. Aplīšu vidū liek smalkos kubiņos sagrieztu kūpināto gaļu. Aplīšu maliņas apsmērē ar pāris pilītēm ūdens (lai labāk liptu mīkla, lokot pīrāgus ciet), un pārlokot izveido pīrāgus.
  4. Virsū smērē sakultu olu un pārber ar linsēklām.
  5. Cep 180 °C temperatūrā apmēram 10 minūtes.
  6. Nogaršo kopā ar Mežpils Tradicionālo alu.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā