7.lapa
Saldās maizītes ar glazūru
“Ja gatavojat rauga mīklu, to var izmantot gan picai, gan saldajām maizītēm. Saldo maizīšu mīklai var pievienot divas ēdamkarotes cukura. Šobrīd modē ir cept smalkmaizītes ar dažāda veida pildījumu un glazēt ar glazūru. To visu izdarīt ir ļoti vienkārši!” izmēģināt aicina Rimi Bērniem garšas eksperts.
Klasisku rauga mīklu izrullē lielā “paklājā”, pārziež ar kausētu sviestu un klāj virsū pildījumu pēc izvēles, piemēram, kanēli un cukuru, rozīnes, riekstus, rabarberus, kas saglabāti saldētavā no vasaras, ievārījumu u.c. Tad mīklu satin rullī, griež gabalos un lielā pannā kārto tā, lai maizītes uzbriestot nedaudz saskaras. Izveidosies tāda kā vienota kūka, no kuras katrs savu gabaliņu varēs ļoti ērti nolauzt! Šo “kūku” glazē ar glazūru pēc izvēles. Vienkārši pagatavojama ir baltā glazūra.