Straujiem soļiem tuvojas Latvijas 99.dzimšanas diena. Par godu šiem svētkiem apkopotas vairākas ēdienu receptes, kur produkti veido tradicionālās valsts karoga krāsas.
BIEŠU KRĒMZUPA AR KAZAS SIERU
Sastāvdaļas:
- Bietes - 500 g (svaigas)
- Kartupeļi - 300 g
- Kazas siers Tetas - 1 pac.
- Sīpoli - 2 gab. (nelieli)
- Ķiploks - 3 daivas
- Dzeramais ūdens - 1 ½ - 2 l
- Galda etiķis 9% - 1 tējk.
- Linsēklu eļļa - 1 - 2 tējk.
- Sāls, pipari - pēc garšas
Pagatavošana:
- Iztvaicē bietes.
- Nomizo un sagatavo visus dārzeņus.
- Sakarsē katliņu, ielej eļļu un apcep bietītes. Pieliek sīpolus, ķiplokus un kartupeļus.
- Nedaudz pasautē 5 - 7 minūtes. Lūko, lai nepiedeg.
- Pievieno ūdeni un vāra, līdz bietes un kartupeļi izvārījušies mīksti.
- Zupu samaļ krēmzupas konsistencē.
- Tikai tad pievieno etiķi, sāli un piparus pēc garšas.
Zupu pasniedz kopā ar svaigo kazas sieru.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā