TOP 7 pārsteidzoši fakti par mātes pienu

© StockSnap/pixabay

2.lapa

Viss, ko apēdu, nokļūst manā pienā.” Vai tiešām?

Arī tad, ja divām sievietēm ir līdzīgi ēšanas paradumi un dzīvesveids, katras mammas piens ir unikāls. Piena sastāvs atkarīgs ne tikai no mātes uztura un dzīvesveida, bet arī no organisma rezervēm un ķermenī esošajiem enzīmiem, turklāt mātes gēni nosaka, kuras vielas pienā iekļūs. “Priekšstats, ka, apēdot vakariņās kārtīgu steika gabalu, nākamajā zīdīšanas reizē pienā būs ievērojami lielāks olbaltumvielu daudzums, ir maldīgs. Tas, cik daudz olbaltumvielu būs piena sastāvā, atkarīgs no mātes gēniem. Citādāk ir, piemēram, ar lipīdiem. Lietojot uzturā ar omega 3 taukskābēm bagātus produktus, piemēram, zivis, pienā esošo lipīdu jeb veselīgo taukvielu daudzums pieaugs jau neilgi pēc maltītes,” atklāj B. Štāls.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā