Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Māja

Sausie šampūni: Matu mazgāšana bez ūdens

© depositphotos.com

2.lapa

4 ieteikumi matu uzlabošanai rudens periodā

Vasara nav matiem draudzīgākais gadalaiks, jo tiem nepatīk ne saule, ne vējš, ne sāļais jūras, ne hlorētais baseinu ūdens. Tāpēc šajā laikā tie var būt sausāki, nepaklausīgāki un grūtāk ieveidojami.

Ar padomiem, kā atdzīvināt matus pēc vasaras, dalās zīmola Dove vadītāja Kertu-Kai Poldvere.

Pabarojiet matus ar intensīvi barojošu masku

Mati nevar atjaunoties paši, tāpēc tiem ir nepieciešams dot to, kas tiem bijis atņemts. Ja mati ir kļuvuši sausi un lūst, papildus mitrinošam šampūnam un kondicionierim ieteicams izmantot intensīvu barojošu masku.

Kondicionieri klājiet tikai matu galos

Ir dzirdēts sakām, ka mitrinošie kondicionieri pieplacina matus pie saknēm, tāpēc ir svarīgi zināt: kondicionieri klāj tikai matu galos. Ja tas būs pie matu saknēm, tie zaudēs kuplumu, ātrāk sataukosies un pieplaks pie galvas.

Neķemmējiet slapjus matus

Mati, kurus vasara ir būtiski ietekmējusi, var būt grūti ķemmējami. Tāpēc ieteikums: izvairieties tos ķemmēt, kad tie ir slapji. Labāk izmantojiet pirkstus vai matu ķemmi ar plašiem zariņiem, kas ļaus tiem maigi slīdēt caur matiem. Jo sausāki ir mati, kad tiek ķemmēti, jo mazāka iespējamība tiem salūzt.

Apgrieziet sašķēlušos matu galus

Labākais veids, kā padarīt neveselīgus un trauslus matus veselīgus, ir tos apgriezt. Sašķelto matu galu apgriešana atturēs tos no turpmākas šķelšanās un lūšanas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā