Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Māja

Sausie šampūni: Matu mazgāšana bez ūdens

© depositphotos.com

Vai ceļojumā, kad matus nav iespējams izmazgāt ar ūdeni, vai saaukstēšanās gadījumā, kad nav ieteicams slapināt galvu, vai steidzīgos rītos, kad katastrofāli pietrūkst laika, bet dienas gaitā ir jāizskatās labi, glābējs ir sausais matu šampūns, kas sola vienā mirklī padarīt matus atkal tīrus.

darbojas sausie šampūni? Kā izvēlēties sev piemērotāko? Un kā to pareizi lietot? Padomus matu mazgāšanai bez ūdens sniedz aptieku tīkls Apotheka.

Viens no mūsdienu skaistumkopšanas sasniegumiem neapšaubāmi ir sausie šampūni, kas ir vai spreja vai aerosola, vai putu, vai mazgājamās cepurītes veidā. Visbiežāk tie satur pūderveida vielu, kas absorbē eļļu no matiem, tāpēc mati izskatās tīri un ir arī jūtama svaiguma sajūta. Nereti sausie šampūni satur absorbējošas vielas, šķīdinātājus, kondicionēšanas līdzekļus un smaržvielas. Piemēram, aptiekās nopērkamie sausie šampūni ļoti saudzīgi iedarbojas uz galvas ādu un ir piemēroti arī jutīgai ādai.

Lai izvēlētos sev piemērotāko sauso šampūnu/kondicionieri, ir nepieciešams noteikt matu tipu. To var izdarīt, konsultējoties ar savu frizieri vai vienkārši pavērojot savus matus ikdienā: sausi un bojāti mati ir blāvi, lūstoši, ar sašķeltiem galiem, tie ātri sapiņķerējas un ir grūti izķemmējami; taukainu matu tipa īpašniekiem pēc mazgāšanas tie salīp šķipsnās, zaudē spīdumu un kuplumu, kļūst smagi, un tos ir grūti ieveidot; normāli mati ir spīdīgi, elastīgi, viegli ķemmējami un ieveidojami.

Ja matus ar parasto šampūnu mazgā pārāk bieži, tie var sākt taukoties ātrāk. Lai no tā izvairītos, matus ieteicams mazgāt pēc iespējas retāk, nelietojot treknus kondicionierus un maskas.

Lietojot sauso šampūnu, galvenais ir rūpīgi izlasīt lietošanas instrukciju un, lai panāktu vēlamo efektu, precīzi to ievērot. Piemēram, mazgāšanas cepurīte pirms lietošanas ir jāsasilda, lai būtu komfortablāk, kā arī lai vieglāk izšķīstu matu attīrošās vielas; spreja tipa sausajiem šampūniem un putām ir nepieciešams dvielis, kā arī pāris minūtes, lai ar rokām iemasētu šampūnu matos.

Ekrānšāviņš no avīzes

LIETOŠANA

sausos matos

Kārtīgi sakratiet sausā šampūna flakonu un uzsmidziniet tieši uz matu saknēm no 30 cm attāluma.

*Svarīgi ir to izsmidzināt tieši uz matu saknēm, pakāpeniski virzoties līdz matu galiem un atbrīvojot tos no taukvielām. Pretējā gadījumā, vispirms apstrādājot matu galus, vēlamais rezultāts netiks sasniegts.

Ja mati ir savēlušies, izķemmējiet tos pirms sausā šampūna lietošanas.

Lai mati tiktu attīrīti efektīvāk un vienmērīgāk, izsmidziniet šampūnu, sadalot matus vairākās atsevišķās šķipsnās.

Iemasējiet ar pirkstiem un izbužiniet matus - tādējādi tiem tiks piešķirts apjoms un tos būs vieglāk ieveidot.

Izķemmējiet matus, izmantojot ķemmi ar platiem zariem. Tādējādi mati tiks atbrīvoti no pinkām, izvairoties no to pieplacināšanas galvas ādai.

Ieveidojiet kā parasti.

Ekrānšāviņš no avīzes

Turpinājumu lasi nākamajā lapā