Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

Nogurums un nervozitāte var liecināt par ūdens trūkumu organismā

© suju/pixabay.com

Latvijas iedzīvotājiem ir paveicies, jo dzīvojam ekoloģiski tīrā vidē un elpojam tīru gaisu, pat galvaspilsētā ir salīdzinoši daudz koku, parku un dārzu, arī dzīves ritms ir gana mierīgs, īpaši, ja salīdzinām ar pasaules metropolēm, tad kāpēc mūs tomēr piemeklē dažādas saslimšanas? Ģimenes ārsts Alberto Sadu, kurš Latvijā dzīvo kopš 1992. gada, uzsver, ka Latvijas iedzīvotājiem vajag vairāk D vitamīnu un beidzot jāmācās dzert ūdens, jo tieši tas ir dzīvības un veselības kodols.

Ūdens kvalitāti ietekmē dažādi apstākļi

Runājot par Latvijas sabiedrības paradumiem un veselību, varu salīdzināt laiku, kad tikko ierados Latvijā un mūsdienas. Tolaik Rīgā bija ļoti nekvalitatīvs krāna ūdens, tas pat bija rūsas krāsā un nepatīkami smaržoja, bet, kad gribēju iegādāties dzeramo ūdeni veikalā, pārdevēja brīnījās, kāpēc jāpērk, ja ūdens ir krānā?! Pagājuši vairāk nekā 20 gadi, taču ūdeni joprojām pērku veikalā. Neraugoties uz to, ka tiek ieguldīti lieli līdzekļi, lai filtrētu ūdeni un uzlabotu tā kvalitāti, tas joprojām tiek piegādāts pa caurulēm, kuras nav mainītas gadu desmitiem, tāpēc ir pamats bažām par ūdens kvalitāti.

Cilvēki Latvijā dzer pārāk maz ūdens

Kopumā raugoties uz saviem pacientiem, varu teikt vienu - cilvēki Latvijā dzer pārāk maz ūdens! Vienkārši neprot to dzert, tas nav kļuvis pat neatņemamu ikdienas sastāvdaļu. Ja pie manis atnāk pacients, kurš sūdzas par nogurumu, vēdera izejas neregularitāti, pirmais jautājums, ko uzdodu - cik daudz ūdens izdzerat? Parasti atbild - divas vai trīs krūzes dienā, bet tas ir par maz.
Turpinājumu lasi nākamajā lapā