Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Māja

Rudens. Laiks ādas atjaunošanai

© greekfood-tamystika/pixabay.com

2.lapa

Dzimumzīmes un sārtās sejas

Dermatoloģe stāsta: jau pāris gadu VC4 Dermatoloģijas un ķirurģijas klīnikā ir iespēja veikt dzimumzīmju digitālo kartēšanu ar jaunāko un modernāko MoleMax digitālās dermatoskopijas iekārtu. Tas nozīmē, ka visas dzimumzīmes tiek nofotografētas (gan makroskopiski, gan dermatoskopiski) un turpmāk ir iespēja tām sekot - novērot, vai tām ir tendence mainīties. Šādas procedūras izmaksas ir vidēji no 60 līdz 100 eiro (atkarībā no dzimumzīmju daudzuma), un daktere to iesaka veikt galvenokārt tiem, kuriem ģimenē kādam bijis ādas vēzis, cilvēkiem ar ļoti gaišu ādas fototipu un cilvēkiem, kuriem ir ļoti daudz dzimumzīmju.

«Esmu novērojusi, ka pēc vasaras un saules iedarbības saasinās problēmas, kas saistītas ar asins kapilāriem, - tā ir akne rozācija, rozācija, kuperoze, eritroze. Visas sārtās sejas diemžēl kļūst spilgtākas, asinsvadi paplašinās un sliktāk funkcionē. Arī ar asinsvadu radītām ādas stāvokļa izmaiņām ir jācīnās, un mūsu klīnikā ir vairākas iespējas, kā ar lāzeru ārstēt sārtās sejas - vai tikai vaidziņus, vai kapilārus, kas ir ap degunu, kas ir ļoti bieža parādība.

Varētu beigties letāli

Dermatoloģe Jana Janovska stāsta, ka diezgan plaši ir sastopamas papilomas (vīrusa ģenēzes labdabīgie ādas veidojumi), jo īpaši cilvēkiem ar lieko svaru. Tās lokalizējas galvenokārt uz dekoltē, kakla zonā, padusēs, turklāt, ja papilomas laikus nelikvidē, tās savairojas. Daktere apgalvo, ka papilomu noņemt nudien nav sarežģīti, turklāt šī procedūra aizņem vien 7-10 minūtes. Un galvenais, ko viņa grib uzsvērt: invazīvas manipulācijas nekādā gadījumā nevajadzētu veikt pie kosmetologiem vai kosmētiķiem. «Manā praksē bijuši ļoti daudzi gadījumi, kad atnāk pacients un saka, ka kosmetologs piedāvājis papilomu nosaldēt ar šķidro slāpekli. Klīniski pārbaudot šo it kā papilomu, atklājas, ka tā ir īsta dzimumzīme. Paldies Dievam, ka labdabīga un ka pacients bija atteicies no šīs manipulācijas. Ja dzimumzīmē būtu kādas nelabvēlīgas izmaiņas, šāda neprofesionāla rīcība varētu beigties pat letāli.»

Turpinājumu lasi nākamajā lapā