VIRTUVE: Pil­na mā­ja ba­ra­vi­ku - receptes

© Egons Ansbergs, F64 Photo Agency

5.lapa

Kal­tē­tas ba­ra­vi­kas

NE­PIE­CIE­ŠAMS:

ne­ie­ro­be­žots dau­dzums ba­ra­vi­ku, be­ku vai ci­tu stob­riņ­sē­ņu

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: kal­tē­ša­nai iz­man­to ti­kai ne­pār­au­gu­šas, jaun­as un cie­tas sē­nes. Ma­zās sē­nes kal­tē ve­se­las, lie­lā­kās sa­da­la uz pus­ēm vai četr­ās da­ļās. Sē­nes pirms kal­tē­ša­nas ne­maz­gā, ti­kai no­tī­ra. Kā­ti­ņus at­da­la no ce­pu­rī­tes: ja tie jaun­i un ne­bo­jā­ti, kal­tē at­se­viš­ķi, sa­griez­tus 1 - 2 cm bie­zās ri­pās. No­tī­rī­tās sē­nes sa­ver uz auk­las vai die­ga un kal­tē virs plīts vai ce­peš­krās­nī. Kal­tē­ša­nas sā­ku­mā tem­pe­ra­tū­ra nav augst­āka par 50 grā­diem, pēc 3 - 5 stun­dām to pa­aug­sti­na līdz 75 grā­diem, vēl pēc 3 - 5 stun­dām tem­pe­ra­tū­ru at­kal pa­ze­mi­na. Sē­nes ir iz­kal­tē­tas, kad tās var lo­cīt, var pār­lauzt, bet tās ne­drūp. Uz­gla­bā sau­sā vie­tā slēg­tos trau­kos. Iz­man­to zu­pu garš­as uz­la­bo­ša­nai, mēr­cēm, ga­ļas sau­tē­ju­miem. Pa­rei­zi kal­tē­tās sē­nēs uz­tur­vie­lu ir daudz vai­rāk ne­kā sā­lī­ta­jās vai ma­ri­nē­ta­jās.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.

Svarīgākais