VIRTUVE: Pil­na mā­ja ba­ra­vi­ku - receptes

© Egons Ansbergs, F64 Photo Agency

4.lapa

Svies­tā vai tau­kos sau­tē­tas ba­ra­vi­kas

SA­STĀV­DA­ĻAS:

500 g ba­ra­vi­ku

200 g svies­ta vai cū­ku tau­ku

sāls

smal­kie pi­pa­ri pēc garš­as

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: ma­zas, jaun­as ba­ra­vi­ku ce­pu­rī­tes no­tī­ra no gru­žiem, kat­ru ce­pu­rī­ti no­slau­ka ar tī­ru, slap­ju drā­nu un sa­griež lok­snī­tēs.

Kat­li­ņā uz­vā­ra cū­ku tau­kus, liek sa­griez­tās sē­nes, garš­vie­las un sau­tē ap­mē­ram 20-30 mi­nū­tes, ka­mēr iz­tvai­ko lie­kais ūdens.

Kar­stas sē­nes sa­pil­da dez­in­fi­cē­tā bur­kā, no­slēdz ar plast­ma­sas vā­ci­ņu.

Jā­rau­gās, lai sē­nes bū­tu pār­klā­tas ar tau­kiem.

Zie­mā šā­das sē­nes ti­kai jā­uz­sil­da un tās ir ga­ta­vas lie­to­ša­nai.

Ba­ra­vi­kas tau­kos var uz­gla­bāt 3-4 mē­ne­šus.

Tau­ku vie­tā var ņemt svies­tu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā