VIRTUVE: Pil­na mā­ja ba­ra­vi­ku - receptes

© Egons Ansbergs, F64 Photo Agency

4.lapa

Svies­tā vai tau­kos sau­tē­tas ba­ra­vi­kas

SA­STĀV­DA­ĻAS:

500 g ba­ra­vi­ku

200 g svies­ta vai cū­ku tau­ku

sāls

smal­kie pi­pa­ri pēc garš­as

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: ma­zas, jaun­as ba­ra­vi­ku ce­pu­rī­tes no­tī­ra no gru­žiem, kat­ru ce­pu­rī­ti no­slau­ka ar tī­ru, slap­ju drā­nu un sa­griež lok­snī­tēs.

Kat­li­ņā uz­vā­ra cū­ku tau­kus, liek sa­griez­tās sē­nes, garš­vie­las un sau­tē ap­mē­ram 20-30 mi­nū­tes, ka­mēr iz­tvai­ko lie­kais ūdens.

Kar­stas sē­nes sa­pil­da dez­in­fi­cē­tā bur­kā, no­slēdz ar plast­ma­sas vā­ci­ņu.

Jā­rau­gās, lai sē­nes bū­tu pār­klā­tas ar tau­kiem.

Zie­mā šā­das sē­nes ti­kai jā­uz­sil­da un tās ir ga­ta­vas lie­to­ša­nai.

Ba­ra­vi­kas tau­kos var uz­gla­bāt 3-4 mē­ne­šus.

Tau­ku vie­tā var ņemt svies­tu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.

Svarīgākais