4.lapa
Sviestā vai taukos sautētas baravikas
SASTĀVDAĻAS:
500 g baraviku
200 g sviesta vai cūku tauku
sāls
smalkie pipari pēc garšas
PAGATAVOŠANA: mazas, jaunas baraviku cepurītes notīra no gružiem, katru cepurīti noslauka ar tīru, slapju drānu un sagriež loksnītēs.
Katliņā uzvāra cūku taukus, liek sagrieztās sēnes, garšvielas un sautē apmēram 20-30 minūtes, kamēr iztvaiko liekais ūdens.
Karstas sēnes sapilda dezinficētā burkā, noslēdz ar plastmasas vāciņu.
Jāraugās, lai sēnes būtu pārklātas ar taukiem.
Ziemā šādas sēnes tikai jāuzsilda un tās ir gatavas lietošanai.
Baravikas taukos var uzglabāt 3-4 mēnešus.
Tauku vietā var ņemt sviestu.