VIRTUVE: Pil­na mā­ja ba­ra­vi­ku - receptes

© Egons Ansbergs, F64 Photo Agency

3.lapa

Sa­vā su­lā kon­ser­vē­tas ba­ra­vi­kas

SA­STĀV­DA­ĻAS:

baravikas

etiķis 9%

sāls

cukurs

melnie pipari

lauru lapas

ķiploki

eļļa

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: garš­īgs veids, kā sa­gla­bāt ka­ra­lis­kās ba­ra­vi­kas zie­mai.

Ba­ra­vi­kas ļo­ti garš­īgas ir sa­ma­ri­nē­tas sa­vā su­lā, t.i., ie­lej kat­li­ņā pa­vi­sam ne­daudz ūdens (ti­kai tik, lai pir­ma­jā mir­klī ba­ra­vi­kas ne­pie­deg, ap­tu­ve­ni 0,5 cm ūdens), tad pie­liek pil­nu kat­lu ar ba­ra­vi­kām. Vā­ku vir­sū un vā­ra.

Kad ba­ra­vi­kas būs jau drus­ku pa­vā­rī­ju­šās, pie­lej ne­daudz eti­ķa, lai ba­ra­vi­kas ne­pa­liek tum­šas. Vēl vā­ra. Kad ūdens sāks pu­to­ties, pu­tas no­kāš. Tad uz­reiz liek klāt garš­vie­las - eti­ķi, sā­li, cu­ku­ru, pi­pa­rus, lau­ru la­pas un smal­ki sa­griez­tus ķip­lo­kus. Pie­lej arī ne­daudz eļ­ļas. Bur­tis­ki pa­vā­ra vēl 5 mi­nū­tes un ņem no uguns nost. Liek bur­ci­ņās.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.