3.lapa
Savā sulā konservētas baravikas
SASTĀVDAĻAS:
baravikas
etiķis 9%
sāls
cukurs
melnie pipari
lauru lapas
ķiploki
eļļa
PAGATAVOŠANA: garšīgs veids, kā saglabāt karaliskās baravikas ziemai.
Baravikas ļoti garšīgas ir samarinētas savā sulā, t.i., ielej katliņā pavisam nedaudz ūdens (tikai tik, lai pirmajā mirklī baravikas nepiedeg, aptuveni 0,5 cm ūdens), tad pieliek pilnu katlu ar baravikām. Vāku virsū un vāra.
Kad baravikas būs jau drusku pavārījušās, pielej nedaudz etiķa, lai baravikas nepaliek tumšas. Vēl vāra. Kad ūdens sāks putoties, putas nokāš. Tad uzreiz liek klāt garšvielas - etiķi, sāli, cukuru, piparus, lauru lapas un smalki sagrieztus ķiplokus. Pielej arī nedaudz eļļas. Burtiski pavāra vēl 5 minūtes un ņem no uguns nost. Liek burciņās.