2.lapa
Baravikas želejā
NEPIECIEŠAMS:
baravikas
tomāti
smaržīgie pipari
ķiploki
melnie pipari
lauru lapas
sāls
etiķis
cukurs
želatīns
PAGATAVOŠANA: baravikas notīra, sagriež skaistos gabaliņos, izvāra. Gatavās baravikas aplej ar aukstu ūdeni, noskalo, notecina. Tomātus pēc izvēles sagriež šķēlēs vai izmanto veselus ķirštomātiņus. Ķiplokus notīra.
Puslitra burkā liek 3 daiviņas ķiploka, piecus melno piparu graudus, divus smaržīgos piparus, lauru lapu. Burkās skaisti kārto tomātus un baravikas. Ja vēlas, var konservēt tikai baravikas vai izmantot tomātus, sīpolus un gurķus.
Katrā burkā ieber 2 tējkarotes želatīna (ja tas ir smalks, nav ar lieliem graudiem, bet rupjāku želatīnu uzbriedina; izmanto tik, cik rakstīts instrukcijā uz paciņas, un izšķīdina marinādē), 3 tējkarotes etiķa. Uzvāra ūdeni - uz četrām puslitra burciņām nepieciešams viens litrs ūdens. Uz litru ūdens liek ēdamkaroti sāls un divas ēdamkarotes cukura. Uzvāra, kad sāls un cukurs izšķīst, tad pārlej sēnēm.
Burkām uzliek vākus, bet neaizgriež, liek ūdenī, pasterizē 25 minūtes, bet tā, lai temperatūra burkās nepārsniedz 80 grādus. Tad burkas aizvāko, patur otrādi - uz vākiem - 10 minūtes, tad atdzesē, tur vēsumā.