VIRTUVE: Pil­na mā­ja ba­ra­vi­ku - receptes

© Egons Ansbergs, F64 Photo Agency

2.lapa

Ba­ra­vi­kas že­le­jā

NE­PIE­CIE­ŠAMS:

ba­ra­vi­kas
to­mā­ti
smar­žī­gie pi­pa­ri
ķip­lo­ki
mel­nie pi­pa­ri
lau­ru la­pas
sāls
eti­ķis
cu­kurs
že­la­tīns

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: ba­ra­vi­kas no­tī­ra, sa­griež skais­tos ga­ba­li­ņos, iz­vā­ra. Ga­ta­vās ba­ra­vi­kas ap­lej ar auk­stu ūde­ni, no­ska­lo, no­te­ci­na. To­mā­tus pēc iz­vē­les sa­griež šķē­lēs vai iz­man­to ve­se­lus ķir­što­mā­ti­ņus. Ķip­lo­kus no­tī­ra.

Pus­lit­ra bur­kā liek 3 dai­vi­ņas ķip­lo­ka, piec­us mel­no pi­pa­ru grau­dus, di­vus smar­žī­gos pi­pa­rus, lau­ru la­pu. Bur­kās skais­ti kār­to to­mā­tus un ba­ra­vi­kas. Ja vē­las, var kon­ser­vēt ti­kai ba­ra­vi­kas vai iz­man­tot to­mā­tus, sī­po­lus un gur­ķus.

Kat­rā bur­kā ie­ber 2 tēj­ka­ro­tes že­la­tī­na (ja tas ir smalks, nav ar lie­liem grau­diem, bet rup­jā­ku že­la­tī­nu uz­brie­di­na; iz­man­to tik, cik rak­stīts in­struk­ci­jā uz pa­ci­ņas, un iz­šķī­di­na ma­ri­nā­dē), 3 tēj­ka­ro­tes eti­ķa. Uz­vā­ra ūde­ni - uz četr­ām pus­lit­ra bur­ci­ņām ne­pie­cie­šams viens litrs ūdens. Uz lit­ru ūdens liek ēdam­ka­ro­ti sāls un di­vas ēdam­ka­ro­tes cu­ku­ra. Uz­vā­ra, kad sāls un cu­kurs iz­šķīst, tad pār­lej sē­nēm.

Bur­kām uz­liek vā­kus, bet ne­aiz­griež, liek ūde­nī, pas­te­ri­zē 25 mi­nū­tes, bet tā, lai tem­pe­ra­tū­ra bur­kās ne­pār­sniedz 80 grā­dus. Tad bur­kas aiz­vā­ko, pa­tur ot­rā­di - uz vā­kiem - 10 mi­nū­tes, tad at­dze­sē, tur vē­su­mā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.