Par citām sēnēm nemaz nerunājot, baravikas griezdamās aug joprojām un reizēm tā vien liekas, ka to iebrukumi mūsu virtuvēs būs nebeidzami. Lūk, dažas laika pārbaudi izturējušas receptes, kā šīs karaliskās, vērtīgās un garšīgās sēnes saglabāt ziemai.
Marinētas baravikas
NEPIECIEŠAMS:
1 kg vārītu baraviku
2 ēdamkarotes sāls
2 ēdamkarotes cukura
3 ēdamkarotes 9% etiķa
melnie graudu pipari
svaigi malti melnie pipari
muskatrieksts
3 - 4 lauru lapas
4 - 5 ķiploka daiviņas
PAGATAVOŠANA: baravikas nomazgā, notīra, sagriež nelielos gabaliņos un vāra aptuveni 20 minūtes. Tad nokāš un mērcē aukstā ūdenī 2 - 6 stundas, ūdeni 2 reizes nomainot. Uzvāra marinādi, pievieno visas receptē paredzētās garšvielas. Katlā ar marinādi liek sēnes un vēl vāra aptuveni 10 - 15 minūtes. Pilda izkarsētās burkās, vāko ar pasterizētiem metāla vai plastmasas vāciņiem, taču sapildītām burkām papildu pasterizēšana nav nepieciešama.