VIRTUVE: Pil­na mā­ja ba­ra­vi­ku - receptes

© Egons Ansbergs, F64 Photo Agency

Par ci­tām sē­nēm ne­maz ne­ru­nā­jot, ba­ra­vi­kas griez­da­mās aug jo­pro­jām un rei­zēm tā vien lie­kas, ka to ie­bru­ku­mi mū­su vir­tu­vēs būs ne­bei­dza­mi. Lūk, da­žas lai­ka pār­bau­di iz­tu­rē­ju­šas re­cep­tes, kā šīs ka­ra­lis­kās, vēr­tī­gās un garš­īgās sē­nes sa­gla­bāt zie­mai.

Ma­ri­nē­tas ba­ra­vi­kas

NE­PIE­CIE­ŠAMS:

1 kg vā­rī­tu ba­ra­vi­ku
2 ēdam­ka­ro­tes sāls
2 ēdam­ka­ro­tes cu­ku­ra

3 ēdam­ka­ro­tes 9% eti­ķa
mel­nie grau­du pi­pa­ri
svai­gi mal­ti mel­nie pi­pa­ri
mus­kat­rieksts
3 - 4 lau­ru la­pas
4 - 5 ķip­lo­ka dai­vi­ņas

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: ba­ra­vi­kas no­maz­gā, no­tī­ra, sa­griež ne­lie­los ga­ba­li­ņos un vā­ra ap­tu­ve­ni 20 mi­nū­tes. Tad no­kāš un mēr­cē auk­stā ūde­nī 2 - 6 stun­das, ūde­ni 2 rei­zes no­mai­not. Uz­vā­ra ma­ri­nā­di, pie­vie­no vi­sas re­cep­tē pa­re­dzē­tās garš­vie­las. Kat­lā ar ma­ri­nā­di liek sē­nes un vēl vā­ra ap­tu­ve­ni 10 - 15 mi­nū­tes. Pil­da iz­kar­sē­tās bur­kās, vā­ko ar pas­te­ri­zē­tiem me­tā­la vai plast­ma­sas vā­ci­ņiem, ta­ču sa­pil­dī­tām bur­kām pa­pil­du pas­te­ri­zē­ša­na nav ne­pie­cie­ša­ma.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.