6.lapa
Saldētas baravikas
Viens no vienkāršākajiem veidiem: svaigas sēnes notīra, ja baravikas paprāvākas - sagriež gabaliņos, liek vai nu kādā aizvākojamā traukā, vai speciālos, tieši saldēšanai paredzētos maisiņos saldētavā, un - lieta darīta.
Cits variants: notīrītas, sagrieztas sēnes liet sakarsētā eļļā uz pannas un apmēram 10 minūtes pasautē, kamēr iztvaiko liekais šķidrums, pieber sāli, atdzesē un pilda saldēšanai paredzētos traukos. Uzglabā saldētavas kamerā.
Saldētas baravikas lieliski saglabā savu dabisko smaržu un garšu, turklāt tās viegli un ātri pagatavot: iepakojumu izņem no saldētavas, atlaidina un izmanto pēc vajadzības - pievieno zupām, gatavo krēmzupas, mērces, pievieno gaļas ēdieniem, dārzeņu sautējumiem.