Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Māja

Ieskaties! TOP 13 produkti labākam miegam

© depositphotos.com

Sātīga vakara maltīte var radīt ne tikai smaguma sajūtu vēderā, bet arī mokošu bezmiegu. Bet arī ar tukšu vēderu aizmigt ir ļoti grūti. Tad – ko ēst vakarā, lai labi nāktu miegs? Piedāvājam TOP 13 produktus, ko droši var izvēlēties vakara uzkodām, nebaidoties, ka būs jācīnās ar bezmiegu.

1. VALRIEKSTI

Valrieksti ir bagātīgs neaizvietojamās aminoskābes triptofāna avots, kas cilvēka ķermenī tiek pārvērsts serotonīnā. Serotonīns, melatonīna priekštecis, vajadzīgs, lai regulētu bioloģisko pulksteni un radītu emocionālu labsajūtu. Zems serotonīna un triptofāna līmenis asinīs izraisa bezmiegu, depresiju, spriedzi, hiperaktivitāti, migrēnas galvassāpes.

2. MANDELES

Mandeles ir bagātas ar magniju, un saskaņā ar dažādiem pētījumiem magnija trūkums organismā veicina bezmiegu. Sauja mandeļu pirms gulētiešanas šo problēmu atrisina.

3. PIENS
Daudzi jau no bērnības atceras, ka glāze silta piena (ar zaptsmaizi) uz nakti garantē ciešu un veselīgu miegu visas nakts garumā. Patiesībā to nodrošina tieši piens, kura sastāvā esošais kalcijs palīdz asimilēt neaizvietojamo aminoskābi triptofānu un saražot melatonīnu. Turklāt kalcijs palīdz arī normalizēt muskuļu aktivitāti un pasargā no nakts krampjiem.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā