4.lapa
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
APRIKOZES
Tās ne tikai labi garšo, bet satur arī noderīgus mikroelementus un vitamīnus. Tas pirmo reizi tika kultivēts Senajā Ķīnā un līdz pat šai dienai tiek plaši izmantots kulinārijā, kosmetoloģijā un medicīnā. Svaigas aprikozes satur līdz 27% dažādu cukuru, galvenokārt saharozi, vitamīnus C, B1, B2, B15, P. Aprikozes ir bagātas ar dažādiem mikroelementiem, tās satur teju vai pusi Mendeļejeva tabulas - daudz dzelzs, kālija, magnija, fosforu, kalciju, nātriju, pat tādus retus mikroelementus kā molibdēnu, niķeli un titānu. Bagātīgā vitamīnu un minerālvielu satura dēļ, veselības nostiprināšanai izcili vērtīga ir svaiga aprikožu sula ar biezumiem.