Ogu laiks klāt! Trīs gardas vasaras desertu receptes

© SCANPIX

3.lapa

Va­fe­les ar sal­dē­ju­mu un ze­me­nēm

Ne­pie­cie­ša­mās sa­stāv­da­ļas:

25 g svai­ga rau­ga;

200 g iz­kau­sē­ta svies­ta;

0,5 l sil­ta pie­na;

0,5 l ūdens;

600 g mil­tu;

1 ēdam­ka­ro­te va­ni­ļas cu­ku­ra;

4 olu bal­tu­mi;

4 olu dzel­te­nu­mi;

svai­gas ze­me­nes.

Pa­ga­ta­vo­ša­na: vis­pirms iz­kau­sē svies­tu, tad bļo­dā sa­mai­sa rau­gu ar pie­nu un ūde­ni. Sa­kuļ olu dzel­te­nu­mus, līdz tie vei­do pu­tas, un pie­vie­no va­ni­ļas cu­ku­ru. Ar ro­ku sa­mai­sa vi­su ko­pā, pie­vie­no­jot mil­tus. At­se­viš­ķā bļo­dā sa­kuļ olu bal­tu­mus stin­grās pu­tās, ie­ci­lā mīk­lā un pie­vie­no iz­kau­sē­to svies­tu. Ļauj mīk­lai at­pūs­ties 30 mi­nū­tes, ka­mēr pa­rā­dās gai­sa bur­bu­ļi.

Uz­kar­sē va­feļ­pan­nu, uz­lej mīk­lu un cep 3 līdz 6 mi­nū­tes, ka­mēr va­fe­le iz­ce­pu­sies zel­tai­ni brū­na. Pa­sniedz sil­tas ko­pā ar sal­dē­ju­mu un svai­gām ze­me­nēm.

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.

Svarīgākais