Ogu laiks klāt! Trīs gardas vasaras desertu receptes

© SCANPIX

3.lapa

Va­fe­les ar sal­dē­ju­mu un ze­me­nēm

Ne­pie­cie­ša­mās sa­stāv­da­ļas:

25 g svai­ga rau­ga;

200 g iz­kau­sē­ta svies­ta;

0,5 l sil­ta pie­na;

0,5 l ūdens;

600 g mil­tu;

1 ēdam­ka­ro­te va­ni­ļas cu­ku­ra;

4 olu bal­tu­mi;

4 olu dzel­te­nu­mi;

svai­gas ze­me­nes.

Pa­ga­ta­vo­ša­na: vis­pirms iz­kau­sē svies­tu, tad bļo­dā sa­mai­sa rau­gu ar pie­nu un ūde­ni. Sa­kuļ olu dzel­te­nu­mus, līdz tie vei­do pu­tas, un pie­vie­no va­ni­ļas cu­ku­ru. Ar ro­ku sa­mai­sa vi­su ko­pā, pie­vie­no­jot mil­tus. At­se­viš­ķā bļo­dā sa­kuļ olu bal­tu­mus stin­grās pu­tās, ie­ci­lā mīk­lā un pie­vie­no iz­kau­sē­to svies­tu. Ļauj mīk­lai at­pūs­ties 30 mi­nū­tes, ka­mēr pa­rā­dās gai­sa bur­bu­ļi.

Uz­kar­sē va­feļ­pan­nu, uz­lej mīk­lu un cep 3 līdz 6 mi­nū­tes, ka­mēr va­fe­le iz­ce­pu­sies zel­tai­ni brū­na. Pa­sniedz sil­tas ko­pā ar sal­dē­ju­mu un svai­gām ze­me­nēm.

Svarīgākais