3.lapa
Vafeles ar saldējumu un zemenēm
Nepieciešamās sastāvdaļas:
25 g svaiga rauga;
200 g izkausēta sviesta;
0,5 l silta piena;
0,5 l ūdens;
600 g miltu;
1 ēdamkarote vaniļas cukura;
4 olu baltumi;
4 olu dzeltenumi;
svaigas zemenes.
Pagatavošana: vispirms izkausē sviestu, tad bļodā samaisa raugu ar pienu un ūdeni. Sakuļ olu dzeltenumus, līdz tie veido putas, un pievieno vaniļas cukuru. Ar roku samaisa visu kopā, pievienojot miltus. Atsevišķā bļodā sakuļ olu baltumus stingrās putās, iecilā mīklā un pievieno izkausēto sviestu. Ļauj mīklai atpūsties 30 minūtes, kamēr parādās gaisa burbuļi.
Uzkarsē vafeļpannu, uzlej mīklu un cep 3 līdz 6 minūtes, kamēr vafele izcepusies zeltaini brūna. Pasniedz siltas kopā ar saldējumu un svaigām zemenēm.