Jūnijs un jūlija pirmā puse ir zemeņu laiks, īstais brīdis, kad šīs gardās, minerālvielām un vitamīniem bagātās ogas baudīt pilnām mutēm. Portāls "Sporta Avīze" piedāvā trīs vieglus un vasarīgus zemeņu desertus.
Svaigā zemeņu - siera kūka
Nepieciešamās sastāvdaļas krēmam:
500 g Mascarpone siera;
200 g skāba krējuma;
300 g svaigu zemeņu;
20 g želatīna;
120 g cukura.
Pamatnei:
300 g sviesta cepumu;
100 g baltās šokolādes;
100 g sviesta.
Pagatavošana: vispirms sagatavo kūkas pamatni. Sadrupina vai sablendē cepumus ar šokolādi, pievieno istabas temperatūrā atlaidinātu mīkstu sviestu un visu pamatīgi samīca, līdz izveidojas viendabīga masa. Gatavo cepumu masu kārto kūkas formas pamatnē.
Nākamais solis ir krēma pagatavošana. Krūzē ieber želatīnu, pievieno 1/4 glāzes auksta ūdens un ļauj uzbriest. Tikmēr zemenes sablendē kopā ar cukuru. Krūzi ar uzbriedināto želatīnu liek bļodiņā ar karstu ūdeni un maisa, līdz tas kļūst šķidrs, bez graudiņiem, tad pievieno zemeņu masai un rūpīgi samaisa. Zemeņu masu sajauc ar Mascarpone sieru un skābo krējumu un gatavo maisījumu lej uz pamatnes un liek ledusskapī vismaz uz dažām stundām. Tortes traukam vēlams uzlikt vāku vai pārklāt ar virtuves plēvi, lai kūka nepiesūcas ar citu ēdienu smaržu. Ieteicams atstāt ledusskapī līdz nākamajai dienai.