Ogu laiks klāt! Trīs gardas vasaras desertu receptes

© SCANPIX

Jū­nijs un jū­li­ja pirm­ā pus­e ir ze­me­ņu laiks, īs­tais brī­dis, kad šīs gar­dās, mi­ne­rāl­vie­lām un vi­ta­mī­niem ba­gā­tās ogas bau­dīt pil­nām mu­tēm. Portāls "Sporta Avīze" piedāvā trīs vieglus un vasarīgus zemeņu desertus.

Svai­gā ze­me­ņu - sie­ra kū­ka

Ne­pie­cie­ša­mās sa­stāv­da­ļas krē­mam:

500 g Mas­car­po­ne sie­ra;

200 g skā­ba krē­ju­ma;

300 g svai­gu ze­me­ņu;

20 g že­la­tī­na;

120 g cu­ku­ra.

Pa­mat­nei:

300 g svies­ta ce­pu­mu;

100 g bal­tās šo­ko­lā­des;

100 g svies­ta.

Pa­ga­ta­vo­ša­na: vis­pirms sa­ga­ta­vo kū­kas pa­mat­ni. Sa­dru­pi­na vai sa­blen­dē ce­pu­mus ar šo­ko­lā­di, pie­vie­no is­ta­bas tem­pe­ra­tū­rā at­lai­di­nā­tu mīk­stu svies­tu un vi­su pa­ma­tī­gi sa­mī­ca, līdz iz­vei­do­jas vien­da­bī­ga ma­sa. Ga­ta­vo ce­pu­mu ma­su kār­to kū­kas for­mas pa­mat­nē.

Nā­ka­mais so­lis ir krē­ma pa­ga­ta­vo­ša­na. Krū­zē ie­ber že­la­tī­nu, pie­vie­no 1/4 glā­zes auk­sta ūdens un ļauj uz­briest. Tik­mēr ze­me­nes sa­blen­dē ko­pā ar cu­ku­ru. Krū­zi ar uz­brie­di­nā­to že­la­tī­nu liek bļo­di­ņā ar kar­stu ūde­ni un mai­sa, līdz tas kļūst šķidrs, bez grau­di­ņiem, tad pie­vie­no ze­me­ņu ma­sai un rū­pī­gi sa­mai­sa. Ze­me­ņu ma­su sa­jauc ar Mas­car­po­ne sie­ru un skā­bo krē­ju­mu un ga­ta­vo mai­sī­ju­mu lej uz pa­mat­nes un liek le­dus­ska­pī vis­maz uz da­žām stun­dām. Tor­tes trau­kam vē­lams uz­likt vā­ku vai pār­klāt ar vir­tu­ves plē­vi, lai kū­ka ne­pie­sū­cas ar ci­tu ēdie­nu smar­žu. Ie­tei­cams at­stāt le­dus­ska­pī līdz nā­ka­ma­jai die­nai.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.

Svarīgākais