Apgāžam četrus izplatītus un "iesakņojušos" mītus par cūkgaļu

© Ilze Zvēra/ F64 Photo Agency

2.lapa

Trešais mīts: cūkas netiek kvalitatīvi barotas

Tā kā cūku uzturs ietekmē arī galaproduktu, kas nonāk uz patērētāju galdiem, cūku audzētāji tiecas cūku ēdienkarti veidot maksimāli kvalitatīvu un uzturvielām bagātu. Piemēram, “Rakvere” fermās cūkas tiek barotas ar pārtiku, kas tiek iegādāta no Baltijas vietējiem lauksaimniekiem, - dažāda veida graudaugiem, sūkalām u.c.

Ceturtais mīts: cūkgaļa nav veselīga

Patiesībā cūkgaļai ir vairākas pozitīvas īpašības - tā nodrošina mūsu organismu ar daudzām nepieciešamām vielām. Piemēram, tā ir lielisks olbaltumvielu un tajā esošo neaizstājamo aminoskābju avots. Tāpat cūkgaļa satur dzelzi, B vitamīnu, cinku un selēnu. Turklāt cūkgaļai ir dabiski zems sāls daudzums. Piemēram, tikai 100 gramu liesas cūkgaļas nodrošina cilvēku ar aptuveni pusi no dienas laikā nepieciešamā olbaltumvielu daudzuma. Protams, lai maltīte būtu maksimāli veselīga, uzturā ieteicams izvēlēties pēc iespējas liesāku cūkgaļas gabalu un pagatavot to tvaicējot, vārot vai sautējot.