Līdzīgi kā visos citos svētkos, arī Lieldienas nereti gadās, ka ģimene ir aizrāvusies ar olu krāsošanu un tās visas uzreiz nav iespējams apēst. Tieši tāpēc ir vērts jau laicīgi aplūkot interesantas receptes, kurās galvenā sastāvdaļa ir olas.
Pildītās olas
Var gatavot dažādus pildījumus. Tātad ņem cieit vārītas olas, sagriež tās uz pusēm (var arī četrās daļās - pusītes vēlreiz uz pusēm). Izņem olu dzeltenumus, tos ar dakšiņu saspaida un sajauc kopā ar majonēzi, nedaudz konservētiem zaļiem zirnīšiem, šķipsniņu sāls un pilda olās.
Garšīgs un sātīgs pildījums ir ar ķilavām: olu dzletenumu sajauc kopā ar sāli, sinepēm, nedaudz etiķa, mīsktu sviestu un labi saputo, iepilda olās, rotā ar ķilavām, redīsu šķēlītēm un lociņiem.