PIEREDZE: Darot labu, kļūst par eņģeļiem

DĀVINĀŠANAS PRIEKS. Artas Maures vadītais fonds Give mudina cilvēkus kļūt par eņģeļiem un dzimšanas dienās ar dāvanām sveikt Latvijas bērnunamos dzīvojošos un maznodrošināto ģimeņu bērnus. «Dāvināšanas prieks ir skaists vēl jo vairāk tad, ja tiek domāts par konkrēto cilvēku, kam šī dāvana tiks pasniegta,» saka uzņēmīgā fonda vadītāja © Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

2.lapa

Ir laba komanda

Arta pirms pusotra gada nodomājusi: ja viņas ideju neviens neakceptēs, tad liksies mierā, taču gluži pretēji - ieguva atsaucību, un tai netrūkst atbalstītāju. Artai patīk organizatoriskā puse, un viņa izveidojusi savu komandu, ar kuru kopīgi veic svētīgo un vajadzīgo darbu. «Mana komanda ir nenovērtējama. Es cienu dalībnieces, ka viņas darbojas ar neaprakstāmu entuziasmu. Tās ir meitenes ar lielām sirdīm! Nesen bija situācija, ka vienai māmiņai bija vajadzīga palīdzība, lai sagatavotu bērnu skolai. Mēs pašas visu noorganizējām, nebija vajadzīga palīdzība no malas. Tas arī ir acīmredzams piemērs, kā notiek mūsu darbība.»

Sākotnēji kopā ar draudzenēm trijatā, ar Zani un Kseniju, apzinājušas vienu bērnunamu un domājušas, ka vienu gadu darbosies un apsveiks bērnus. «Bet projekts aizgāja, un pēc kāda laika draudzeņu komandai pievienojās citas brīvprātīgās aktīvistes. Viena es to nemaz nevarētu izdarīt, jo ar katru dāvinātāju ir jāizrunājas, lai viņš jūt, ka par viņu arī tiek domāts, un lai nav tā, ka tiek ievilkts ķeksītis par katru ziedotāju, un mēs šķiramies. Koordinēšana ir lielākais darbs. Vissirsnīgākie vārdi pienākas eņģeļiem, jo bez viņiem mēs neko nespētu. Neizsakāma pateicība un lepnums ir par ikvienu projekta dalībnieku!»

Iesaistās arī no ārzemēm

Arta stāsta, kā fondam meklējusi piemērotu nosaukumu. «Meklēju internetā nosaukumus, kas saistās ar labdarību. Radās internacionālais give (projektā piedalās arī cilvēki no ārzemēm - no Francijas, Itālijas, Vācijas, Anglijas), domājām, vai to nevajag latviskot. Priecājos, ka mūsu fondam izveidojusies arī filiāle Īrijā, kur latvieši ir ļoti saliedēti. To vada Līga Sediha, kura aktīvi iesaistījusies fonda Give darbībā.»

Arta rēķina, ka pusotra gada laikā, kopš fonds darbojas, mēnesī vidēji tiek apsveikti apmēram 50 - 60 bērni, lai gan skaits mēdz arī mainīties. «Sadarbojamies ar 14 bērnunamiem, un vēlos sadarboties vēl arī ar citiem. Ir jāseko līdzi tam, vai pietiks dāvinātāju, jo viņu aktivitāte ir dažāda. Mēs viņus uzrunājam, izmantojot feisbuku, kur labdarības aktivitātes arī izplatās.» Fonds atzīmējis arī pirmā darbības gada jubileju, kurā piedalījušies arī daļa eņģeļu, un tagad Arta jau plāno, kā organizēt divu gadu jubileju. Kad bērni dodas skolas gaitās, Arta cītīgi ķeras pie fonda darbiem, kuriem atvēlētās stundas nekad neskaita arī citā laikā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais