Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Būvdarbu laikā plānoti būtiski satiksmes ierobežojumi pie Daugavas stadiona

© f64.lv, Dāvis Ūlands

Vairāku krustojumu pārbūves laikā no 3.marta līdz 14.aprīlim Daugavas stadionam pieguļošajās ielās ieviesīs vairākus būtiskus satiksmes ierobežojumus, informē Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Minētajā laika periodā ierobežos transportlīdzekļu satiksmi Augusta Deglava ielas posmā no Augšielas līdz Valmieras ielai. Tāpat satiksmi ierobežos Pērnavas ielas posmā no Suntažu ielas līdz Augusta Deglava ielai.

Savukārt Augusta Deglava ielas posmā no Jāņa Asara ielas līdz ēkai Augusta Deglava ielā 6 transportlīdzekļu satiksme būs slēgta. Satiksmi slēgs arī Lienes ielas posmā no Jāņa Asara ielas līdz Mūrnieku ielai.

Par darbu veikšanu atbildīgajai SIA CBF "Ļ-KO" uzdots nodrošināt ceļa zīmju izvietošanu, iedzīvotāju un uzņēmumu, kuri atrodas minētajos ielu posmos, transportlīdzekļu piebraukšanu pie dzīvesvietas vai uzņēmuma, operatīvā transporta satiksmi, kā arī sabiedriskā transporta kustību un pieturvietu pārcelšanu.

Kā liecina Satiksmes departamenta informācija, īstenojot būvprojektu, paredzēta Lienes, Deglava, Asara, Avotu ielas krustojuma pilna rekonstrukcija un luksoforu objekta izbūve izmantojot mūsdienīgas viedās satiksmes organizācijas tehnoloģijas, lai uzlabotu satiksmes drošību krustojumā, nodrošinot pēc iespējas īsākus gaidīšanas laikus.

Gājēju pārejai pāri Asara ielai paredzēti gājēju akustiskie bloki, kas ir aprīkoti ar gājēju zaļā signāla izsaukuma pogām, vibrācijas signālu un vājredzīgo norādēm Braila rakstā.

Transporta virziens no Lienes ielas tiks aprīkots ar transporta video detektoru, lai nodrošinātu zaļās gaismas pieprasījumu un ilgumu pēc nepieciešamības.

Virzieni no Avotu ielas un no Deglava ielas tik aprīkoti ar termiskajiem video detektoriem, lai nodrošinātu transporta līdzekļu un velosipēdistu zaļās gaismas pieprasījumu un pagarinājumu pēc nepieciešamības.

Luksoforu darbība paredzēta ar fiksētu cikla laiku un tā piesaisti GPS vai laika servera laikam.

Perspektīvā paredzama mainīgas programmas ieviešana ar sabiedriskā transporta prioritārajiem zaļās gaismas izsaukumiem.

Kopējās projekta izmaksa ir 4,7 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli.