Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

SIMTGADES DARBI: Brauciens Latvijas zīmē

© publicitātes

Īpašās svētku reizēs vai arī dodoties ārpus dzimtenes robežām, vienmēr gribas izcelt to valsti, no kuras esam nākuši. Katrs izrotā savu auto kā, nu, māk! Tuvojoties valsts simtgadei, pilsētu ielās un stāvlaukumos arvien biežāk var redzēt spēkratus, kurus rotā uzlīme “latvietis” vai kuriem piestiprināts Latvijas karodziņš vai lentīte ar Lielvārdes jostas rakstu. Taču šogad šoseju asfaltu iemēģina arī rūpnieciski ražoti transportlīdzekļi, kuri ar savu izskatu un nosaukumu cildina mūsu zemi, Latviju.

Domājot par to, ka Latvija šogad sagaida savu simtgadi, “MAN” koncerns tam par godu ir radījis īpašus auto - simtgades autobusu, kā arī limitētu kravas vilcēju TGX sēriju.

SIA “Avar Auto”, kas ir “MAN” oficiālais izplatītājs Latvijā, šādu rūpnīcas iniciatīvu vērtē atzinīgi un arī klienti ir ieinteresēti savā īpašumā iegūt neparastas markas transportlīdzekli. Pagaidām simtgades autobuss ir tikai viens, taču to pēc pasūtījuma ir iespējams izgatavot piecu mēnešu laikā. Simtgades autobuss ir 12 metru garš, tajā ir 51 sēdvieta un šis spēkrats jau atradis savu īpašnieku.

Tikmēr TGX vilcēji ir tikai 25 un to skaits netiks papildināts. Vairāki no tiem jau atraduši savus saimniekus. Īpašos spēkratus iegādājušies Latvijas autobusu parki un kravu pārvadātāji, kuru ceļš ne reti ved cauri Eiropai.

Autobuss ir Latvijas karoga karmīnsarkanā krāsā un uz sāniem tam gozējas “MAN” simbols lauva, kurā iestrādāts Lielvārdes jostas motīvs, kā arī simtgades logo. Savukārt salonā logu aizkari arī ir karoga krāsās un tautiskie elementi ir atrodami arī krēslu apdarē.

Ar Lielvārdes jostas motīvu izdekorēta ir arī TGX vilcēja kabīne un tā salonā ir iestrādāts simtgades simbols. Tāpat abos transportlīdzekļos ir pieejamas visas ērtības, sākot no iespējas ērti iekārtoties krēslā līdz iespējai uzlādēt telefonu.

Kad tincinu, cik tad šādi transportlīdzekļi varētu izmaksāt, SIA “Avar Auto” pārstāvji gan cenu patur noslēpumā, bet norāda, ka viens no aspektiem, kas arī piesaista pircējus, ir īpašā cena - 10% atlaide no summas, ko parasti pieprasa par šādu produktu.

Lai gan ne jau tikai cena ir tā, kas piesaista pircējus, tā, protams, ir arī autobusa simtgades zīme. Tā kā simtgades autobuss pēc modeļa ir piemērots tūrisma braucieniem (par to liecina kaut vai iespēja ar USB starpniecību uzlādēt savas elektroniskās ierīces), bet kravas auto ceļš bieži vien ved ārpus Latvijas, tā ir arī iespēja ar īpašu dizainu piesaistīt cilvēku uzmanību. Protams, arī klientus, sakot: “Re, mēs braucam zem simtgades simbola!”

Simtgades darbi

Sabiedrības integrācijas fondsPasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.