Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Nacionāļi par Rīgas atbrīvošanas svinībām vēršas drošības dienestā

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Š.g. 13. oktobrī Rīgā notika pasākumi, kas bija veltīti pirms 75 gadiem notikušajai Rīgas "atbrīvošanai" no vācu okupācijas, kas faktiski Latvijai nozīmēja tikai padomju okupācijas atjaunošanu. Par notikušo Nacionālās apvienības (NA) Rīgas domes (RD) frakcija vērsusies Valsts drošības dienestā (VDD).

"Esam iepazinušies ar plašsaziņas līdzekļu sniegto situācijas atspoguļojumu par šiem pasākumiem, jeb svinībām. Mūsuprāt, šādi pasākumi rada valsts drošības apdraudējuma risku, jo pēc mūsu domām šādi tiek slavināta Latvijas okupācija. Īpaši pievēršam uzmanību, ka pasākumos iesaistīti skolēni.

No plašsaziņas līdzekļos pieejamās informācijas ir noprotams, ka šādi pasākumi notiekot jau vairākus gadus.

NA frakcija aicina VDD izvērtēt, vai šāda satura svinībās nav saskatāmas kāda noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmes vai draudi valsts drošībai," vēsta NA informācija.

NA frakcijas vadītājs Dainis Locis: "Ar šādiem pasākumiem, manuprāt, tiek radīta visatļautības sajūta mūsu valstij nelojālos cilvēkos, kā arī palielinās šādu personu loks. Šādos "atbrīvotāju" pasākumos tiek izmantotas stilizētas padomju armijas formas, ieroči un pat tiek veikta Ķīšezera šķērsošana kā atainojums militārai operācijai neatkarīgas valsts teritorijā. Mēs paļaujamies uz VDD kompetenci un spēju reaģēt."