Netālu no Rīgas lidostas avarējusi lidmašīna [papildināts 18:25]

© Ekrānšāviņš

Aptuveni četrus kilometrus no Rīgas lidostas no radariem ir pazudis vispārējās aviācijas lidaparāts, liecina Civilās aviācijas aģentūras (CAA) publiskotā informācija.

18:25. Lidmašīnas avārijā cietušais pasažieris nogādāts Rīgas Austrumu slimnīcā un trešdienas pēcpusdienā viņu gatavoja operācijai. Vairāk šeit.

15:33. Trešdien nelielā lidmašīna veica avārijas nosēšanos pļavā Imantas mikrorajonā, jo tai beidzās degviela pirms tika sasniegta Rīgas lidosta, žurnālistiem sacīja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) pārstāvis Aivis Vincevs. Viņš norādīja, ka trešdien minētā lidmašīna pacēlās no Limbažu lidlauka, lai kopā ar izpletņlēcējiem veiktu lidojumus virs Limbažiem. Lielākā daļa izpletņlēcēju jau bija izlekuši, kad strauji sāka mainīties laika apstākļi, taču viens izpletņlēcējs pieņēma lēmumu nelēkt un atgriezties lidostā. "Ņemot vērā, ka mainījās laika apstākļi, tika pieņemts lēmums veikt nosēšanos alternatīvajos lidlaukos jeb rezerves lidlaukos. Viens no tiem bija Cēsīs, bet arī tur, ņemot vērā laika apstākļus, nebija iespējams veikt nosēšanos. Tādējādi tika pieņemts lēmums lidot uz Rīgas lidostu," teica Vincevs. Viņš arī skaidroja, ka, iespējams, netika pareizi aprēķināts degvielas daudzums, lai sasniegtu Rīgas lidostu.

13:56. Par notikušo izmeklēšanu un ekspertīzi veiks Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs. CAA direktors Māris Gorodcovs Latvijas Radio stāstīja, ka lidaparāts izmantots izpletņlēcēju desantēšanai Limbažu apkaimē, taču tad laika apstākļi pasliktinājušies, proti, samazinājusies redzamība līdz tādai pakāpei, ka pilots vairs nav spējis saskatīt skrejceļu un zemi. Ņemot vērā minēto, Latvijas Gaisa satiksmei (LGS) tika lūgts lidaparātu novirzīt uz Rīgas lidostu, kur ir izgaismots skrejceļš, kā arī dispečeri var palīdzēt sliktas redzamības apstākļos. Taču līdz lidostai lidmašīna netika un veica ārkārtas nolaišanos pāris kilometrus pirms tās, pļavā Imantas mikrorajonā. "Runa nav par tehniskām problēmām, bet laika apstākļu pasliktināšanos. Redzamība bija tāda, ka tālāk par 200 metriem nebija neko iespējams saskatīt. Iespējams arī īslaicīgs apledojums," sacīja CAA direktors.

Tāpat Gorodcovs norādīja, ka lielākā daļa izpletņlēcēju paspēja izlēkt no lidaparāta.

12:35. Rīgas lidosta ziņo, ka lidosta ir atsākusi darbu pilnā apjomā. Pasažieri, kuru lidojumi aizkavējās vai tika novirzīti uz citām lidostām, tiek aicināti sazināties ar savām aviokompānijām!

12:29 Aptuveni pusotru stundu pēc notikušā Civilās aviācijas aģentūra izplatīja informāciju, atklājot negadījumā iesaistīto lidaparātu un notikušā apstākļus . vairāk šeit

12: 20 Šobrīd ir zināms, ka pilots veica ārkārtas nosēšanos uz lauka. Tāpat zināms, ka viena persona ir cietusi, bet pilots nav cietis. Notikuma vietā turpina strādāt glābšanas dienesti.

CAA norāda, ka pilots ziņoja par tehniskām problēmām un veica avārijas nosēšanos.

Savukārt Rīgas lidostas publiskotā informācija liecina, ka saistībā ar to, ka Rīgas lidostas ugunsdzēsības brigāde ir devusies palīdzēt uz nesen notikušā aviācijas negadījuma vietu, lidostas skrejceļš tika slēgts un lidojumi nenotika.

12:15 Cilvēki par skopo informāciju, kuru izplata atbildīgie dienesti, ir pikti: "Kāpēc nevat pateikt skaidri?" Rīgā valda uztraukums par pazudušo lidmašīnu netālu no lidostas

11:37: Aptuveni četrus kilometrus no Rīgas lidostas no radariem ir pazudis vispārējās aviācijas lidaparāts, liecina Civilās aviācijas aģentūras (CAA) publiskotā informācija.

Portāla nra.lv rīcībā esoša neoficiāla informācija liecina, ka negadījumā cietusi, iespējams, privātā lidmašīna, kas bija ceļā uz Rīgas lidostu. Lidmašīna avarējusi aptuveni Babītes pagasta Spilvē, kas atbilst lidmašīnu nosēšanās trajektorijai Rīgas lidostā no Ziemeļu virziena.

Vietnes "Flightradar24" liecina, ka šobrīd netālu no Rīgas lidostas riņķo divas pasažieru lidmašīnas - Īrijas zemo cenu lidsabiedrības "Ryanair" lidmašīna, kura bija ceļā no Dublinas uz Rīgu un Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" lidmašīna, kura bija ceļā no Vīnes uz Rīgu.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests ir saņēmis informāciju no CAA par lidaparāta pazušanu un šobrīd veic lidaparāta meklēšanas darbus, aģentūra LETA uzzināja dienestā.

Latvijā

Ko Eiropai darīt ar Krieviju mīlošo Ungāriju; par peripetijām ap “Maskavas namu” un iespējamo Krievijas atbildes reakciju, par Eiropas atbalstu Ukrainai un mūsu tiesnešu lojalitāti, par iespējamo koalīcijas paplašināšanu; kā, aprakstot amata kandidātu, neiekulties kriminālapsūdzībā; kādēļ iezīmējusies tendence kriminalizēt aizvien vairāk darbību; vai ir pareizi, ja valsts izlūdzas ārvalstu sankcijas pret saviem pilsoņiem; vai pienācis laiks paplašināt koalīciju ar “Apvienotā saraksta” politiķiem – “Neatkarīgās” sarunas turpinājums ar tieslietu ministri Inesi Lībiņu-Egneri (“Jaunā vienotība”).

Svarīgākais