Baisa slepkavība Dobelē: trīs vīrieši nonāvē ceturto, viens pēc otra durot upurim kaklā un galvā

© Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency

Zemgales rajona tiesa par personu grupā izdarītu slepkavību vairākām personām piespriedusi 19 un astoņu gadu cietumsodus, aģentūru LETA informēja prokuratūra.

Vienam no apsūdzētajiem piespriesta brīvības atņemšana uz 19 gadiem un probācijas uzraudzība, bet vēl diviem citiem - uz astoņiem gadiem.

2022.gada 19.septembra vakarā apsūdzētie, būdami alkohola ietekmē, ieradās pamestā ēkā Dobelē, Bērzes ielā, kur ēkas otrajā stāvā gulēja cietušais. Lai nolaupītu naudu un cigaretes, viens no apsūdzētajiem sāka pārmeklēt cietušā kabatas, kā rezultātā viņš pamodās.

Apsūdzētie vairākkārt pieprasījuši cietušajam, lai viņš atdod naudu, bet vīrietis atteicies to darīt, pēc kā pilngadīgais apsūdzētais rosinājis pielietot vardarbību. Pilngadīgais apsūdzētais vismaz vienu reizi ar dūri iesita cietušajam pa seju, pēc tam no savas somas izņēma līdzi paņemto nazi un ar vienu roku aizspiedis cietušajam muti, lai viņš nesauktu pēc palīdzības.

Ar otrā rokā esošo nazi apsūdzētais tīši iedūris vīrietim ne mazāk kā trīs kakla un galvas rajonā, kur atrodas dzīvībai svarīgi orgāni. Pēc dūrienu izdarīšanas apsūdzētais, zinot, ka abi pārējie apsūdzētie ir nepilngadīgi, sniedza viņiem nazi un jautājis, kurš duršot nākamais, tā pamudinot nepilngadīgās personas veikt noziedzīgu nodarījumu.

Viens no nepilngadīgajiem apsūdzētajiem paņēmis nazi, piegājis pie cietušā un vairākas reizes iedūris vīrietim aptuveni tajā pašā vietā, kur dūrienus bija izdarījis pilngadīgais apsūdzētais. Pēc tam nazi paņēmis otrs nepilngadīgais apsūdzētais un atkārtoja abu pārējo apsūdzēto darbības.

Pēc miesas bojājumu nodarīšanas nepilngadīgie apsūdzētie vēlreiz pārmeklējuši cietušā kabatas, meklējot naudu un cigaretes, taču neko nav atraduši un visi trīs aizgājuši. Cietušais no gūtajiem ievainojumiem miris.

Līdztekus apsūdzībai par personu grupā izdarītu slepkavību, kas saistīta ar laupīšanu, pilngadīgā persona tiek apsūdzēta arī par nepilngadīgo iesaistīšanu noziedzīgā nodarījumā.

Apsūdzētie savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā neatzīst.

Latvijā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) šogad pirmajā pusgadā sakārtojusi 16 ēkas 11 adresēs, kurām piešķirts A un B kategorijas vidi degradējošas būves statuss, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.